Prognoza meteo 8 septembrie 2022. Cum va fi vremea de Sfântă Mărie Mică

Meteorologii anunţă că vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar.

07 sept. 2022, 22:40
Prognoza meteo 8 septembrie 2022. Cum va fi vremea de Sfântă Mărie Mică

Prognoza meteo 8 septembrie 2022

. LA NOAPTE cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat ploi slabe de scurtă durată, mai ales în nord-vestul și în sud-estul țării. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în dealurile vestice și pe litoral. Îndeosebi în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

Vremea în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 13…14 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Prognoza meteo JOI. Vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse, ziua pe arii restrânse mai ales în zona de munte și în extremitatea de sud-est, iar noaptea în extindere în vest, nord-vest și parțial în centru și nord, unde unde vor fi în general moderate cantitativ (pe alocuri peste 15…25 l/mp), însoțite și de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sud-estul teritoriului, dar și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 18 grade. Dimineața și noaptea, îndeosebi în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

Citeşte şi Prognoza meteo pe două săptămâni. Căldura se întoarce, dar vine la pachet cu multe ploi

Vremea în București va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade.

Prognoza meteo VINERI. Deşi în vest și în nord valorile termice vor fi uşor mai scăzute față de ziua precedentă, vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii septembrie în toată ţara, iar în Câmpia Română va deveni chiar călduroasă. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vest, centru, nord și nord-est unde vor fi înnorări și pe arii relativ extinse averse și descărcări electrice.

Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate și izolat vor fi căderi de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil ziua, însă noaptea pe alocuri vor fi înnorări şi fenomene asociate instabilității atmosferice. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul teritoriului şi în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și în rest, asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse 11 şi 18 grade, mai ridicate pe litoral. Izolat, în zonele depresionare, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în București va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va fi în general instabilă. Ziua, în majoritatea zonelor, vor fi înnorări temporar accentuate şi averse, însoţite local de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Izolat vor fi condiții de grindină.

Noaptea fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi în diminuare și restrângere ca arie. Vântul va avea intensificări în zona montană, dar local şi temporar și în timpul averselor. Valorile termice vor caracteriza o vreme caldă în sud şi sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale în această perioadă, astfel că cele maxime se vor încadra în general între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 10 şi 18 grade. Izolat, în a doua parte a nopţii, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în București va fi caldă. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și noaptea v0r fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoza meteo DUMINICĂ. În nordul și centrul țării, precum și la munte, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În restul teritoriului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu precădere în sud și sud-est, cerul va fi temporar noros, iar averse se vor semnala pe arii mai restrânse.

Pe alocuri, ploile vor mai fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 9 şi 17 grade.

Vremea în București se va menține caldă. Cerul va fi temporar noros și mai ales noaptea vor fi condiţii pentru averse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

LUNI, MARTI, MIERCURI

În Țară: Vremea va fi schimbătoare, local și temporar cu ploi în majoritatea regiunilor, în special în prima parte a intervalului. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei.

București: Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La începutul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi ridicată.

Citeşte şi S-au rupt norii, inundaţii devastatoare după o furtună de câteva ore