Prognoza meteo 8 septembrie 2023. Vremea va fi predominant frumoasă, mai puțin în sudul și sud-vestul țării

Vremea va fi în continuare predominant frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ziua regiunile sudice şi sud-vestice, iar dupã-amiaza şi cele montane unde va fi variabil.

07 sept. 2023, 13:18
Prognoza meteo 8 septembrie 2023. Vremea va fi predominant frumoasă, mai puțin în sudul și sud-vestul țării
Prognoza meteo luni 10 iulie 2023. Vremea va continua să se încălzească

Prognoza meteo 8 septembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, mai mult senin în vestul şi nord-vestul ţãrii, iar vântul va sufla slab pânã la moderat, cu uşoare intensificãri în bazinul vestic al Mãrii Negre. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3…5 grade local în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19…21 de grade pe litoral. Pe arii restrânse, cu precãdere în depresiuni se va forma ceaţã.

Prognoza meteo 8 septembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Prognoza meteo 8 septembrie 2023, vineri, în țară

Vremea va fi în continuare predominant frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ziua regiunile sudice şi sud-vestice, iar dupã-amiaza şi cele montane unde va fi variabil. Vântul va sufla în general moderat, pe parcursul zilei în Muntenia şi Dobrogea, local cu viteze de pânã la 45…50 km/h, iar în restul intervalului şi al teritoriului va fi slab. Temperaturile maxime în general peste normalul climatologic în mare parte din ţarã, vor fi cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi 29…30 de grade în Câmpia de Vest şi sudul Câmpiei Române, iar cele minime se vor situa între 7 şi 18 grade, cu valori mai scãzute în estul Transilvaniei pânã spre 3…4 grade. Spre sfârşitul intervalului îndeosebi în centrul ţãrii izolat se va forma ceaţã.

Citește și Ciclonul Daniel loveşte Europa. Elena Mateescu, director ANM: „Vorbim de o ciclogeneză explozivă”

Prognoza meteo 8 septembrie 2023, vineri, în București

Vremea va fi în continuare frumoasã. Cerul va fi variabil la începutul zilei şi mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla în general moderat – ziua şi slab – noaptea. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã, mai scãzutã faţã de noaptea precedentã, va fi de 10…13 grade.

Prognoza meteo 9 septembrie 2023, sâmbătă, în țară

Vremea va fi predominant frumoasã, iar în majoritatea zonelor şi mai caldã decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil în nord, centru, iar noaptea şi în est şi mai mult senin în restul ţãrii, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest şi sudul Câmpiei Române, iar cele minime între 7 şi 17 grade, cu valori mai scãzute în estul Transilvaniei, unde se vor situa în jurul a 4 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. În timpul dimineţilor, în depresiuni se menţin condiţiile pentru formarea ceţii.

Prognoza meteo 9 septembrie 2023, sâmbătă, în București

Vremea va fi frumoasã şi caldã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 13…14 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã pânã spre 11 grade.

Citește și Vara anului 2023 a fost cea mai caldă din istoria omenirii: „Temperaturile vor continua să crească atâta timp cât nu închidem robinetul emisiilor”

Prognoza meteo 10 septembrie 2023, duminică, în București

Vremea va fi în general frumoasã, iar din punct de vedere termic, caldã în vest, nord-vest şi parţial în centru şi apropiatã de normal în rest. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, dar cu unele înnorãri dupã-amiaza la munte, unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla în general slab, cu uşoare intensificãri în a doua parte a zilei în zona costierã a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceaţã.

Prognoza meteo 10 septembrie 2023, duminică, în București

Vremea se va menţine frumoasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, uşor mai scãzutã faţã de ziua precedentã, dar apropiatã de normalul climatologic al datei, va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.