PROGNOZA METEO actualizată. Meteorologii Accuweather au prezentat hărţile pentru România. ANM anunţă un alt val ciclonic

Datele specialiștilor arată că în această vară, vom avea parte doar de câteva zile în care temperaturile vor fi mai ridicate.

29 mai 2023, 17:32
PROGNOZA METEO actualizată. Meteorologii Accuweather au prezentat hărţile pentru România. ANM anunţă un alt val ciclonic

PROGNOZA METEO iunie 2023. Meteorologii Accuweather au oferit ultimele noutăți despre prognoza meteo în România, în sezon estival ce urmează. Se pare că nu vom avea o vară prea caniculară, așa cum s-a întâmplat anii trecuți. Temperaturile nu vor trece cu mult peste 30 de grade și sunt doar 3 zile în care vor fi cele mai ridicate temperaturi.

Datele specialiștilor arată că în această vară, vom avea parte doar de câteva zile în care temperaturile vor fi mai ridicate. Față de anii trecuți, când am suportat cu greu canicula, anul acesta se pare că temperaturile vor fi între 26 și 32 de grade.

În iulie, la București sunt 2 zile în care temperaturile se vor ridica la 32 de grade, mai exact pe 23 și 30. De asemenea, pe 4 august se vor înregistra aceleași temperaturi, semn că nu vom avea parte de o vară prea sufocantă, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.

Prognoza meteo 30 mai. Vremea se încălzește în toată țara. Temperaturi de luna lui cuptor la finalul lui mai

În Capitală, vremea va fi destul de călduroasă pe tot parcursul lunii iulie, însă nu vom fi nevoiți să ne luptăm cu canicula. Temperaturile vor oscila între 26 și 31 de grade, iar cele mai călduroase zile vor fi pe data de 23 și 30 iulie, când maxima va fi de 32 de grade. Pe de altă parte, chiar dacă este denumită „luna lui cuptor”, începutul lui august debutează cu temperaturi cuprinse între 31-32 de grade, deci nu ne vom confrunta cu o vară secetoasă, așa cum s-a întâmplat ani la rând.

În iulie, la București vor fi doar 2 zile în care temperaturile se vor ridica la 32 de grade (Foto: Accuweather)

„El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record”
În urmă cu puțin timp, meteorologii spuneau că anul acesta, vremea va fi instabilă până la jumătatea lunii iulie. Se pare că ar fi vorba despre fenomenul La Nina în Oceanul Pacific, care scade ușor temperaturile globale. Pe de altă parte, oamenii ar putea să asiste la revenirea fenomenului El Nino, omologul său mai cald, însă acest lucru s-ar putea întâmpla abia în a doua jumătate a anului.

„El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global. Dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau în 2024 reprezintă ceva încă necunoscut, dar eu cred că este mai probabil să se întâmple”, a declarat Carlo Buontemp, director al Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene.

Prognoza meteo pe următoarele 2 săptămâni. Vremea se va încălzi, dar va ploua între 29 şi 31 mai

BANAT

Media temperaturilor maxime va creşte de la 23…24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 şi 2 iunie, apoi o uşoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade. În intervalul 29 mai – 8 iunie variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12-13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească uşor până spre 14 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor şi ale serilor.

CRIŞANA
În perioada 29 mai – 2 iunie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Ulterior datei de 2 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra în medie, maxime de 24-26 de grade. Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12-13 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor şi a serilor.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA
În perioada 29 mai – 2 iunie se estimează că valorile diurne vor creşte treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25-26 de grade în zilele de 1 şi 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o uşoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24-25 de grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10-12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopţi.

MARAMUREŞ
Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie şi în zilele de 10 şi 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10-12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA
În perioada 29 mai – 2 iunie temperaturile diurne vor creşte uşor de la o zi la alta, fiind estimte la nivel regional a se înregistra valori medii de 25…27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor creşte uşor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variaţiile termice în regimul nocturm al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12-14 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 iunie.

DOBROGEA
Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor creşte până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14-16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 şi 30 mai).

Vouchere de vacanţă 2023. Avertisment pentru 5 milioane de bugetari, în 3 zile se pot pierde toţi banii!

MUNTENIA
Pornind de la 24 de grade în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor creşte până spre 27…28 de grade, în zilele de 2 şi 3 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional în intervalul 4 – 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie. În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor creşte uşor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12-14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopţile de 10 şi 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 şi 30 mai), şi din nou în intervalul 4 – 11 iunie, anunţă ANM.

prognoza-2saptamani

OLTENIA
În prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22…23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor creşte uşor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce priveşte regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate uşoare variaţii termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 şi 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 mai -31 mai, şi din nou în intervalul 4 iunie -11 iunie.

PROGNOZA METEO iunie 2023 LA MUNTE
Valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13-15 grade şi minime de 6-8 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor şi ale serilor.