PROGNOZA METEO ACTUALIZATĂ. Temperaturi sub pragul de îngheţ şi ceaţă în multe zone din ţară

Toamna şi-a intrat în drepturi. Primele zile din septembrie au adus vreme răcoroasă, chiar rece pe timpul nopţii. Spre dimineaţă ceaţa şi-a făcut apariţia în mia multe zone, determinând meteorlogii ANM să emită mai multe avertizări de tip nowcasting.

04 sept. 2021, 09:08
PROGNOZA METEO ACTUALIZATĂ. Temperaturi sub pragul de îngheţ şi ceaţă în multe zone din ţară

Temperaturi sub pragul de îngheţ şi ceaţă în multe zone din ţară au fost înregistrate noaptea trecută în mai multe zone din ţară. Meteorologii anunţă că temperaturile scad și mai mult în nopţile care urmează.

Prognoza meteo 4 septembrie. Sâmbătă, vremea va fi în continuare rãcoroasã dimineaţa, dar la amiazã valorile termice vor deveni apropiate de normele perioadei şi se vor situa între 20 de grade în nordul Moldovei şi 28 de grade în Lunca Dunãrii. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 15 grade. Cerul va avea înnorãri temporare în nord şi nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar vântul va avea unele intensificãri. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, trecãtoare, se vor semnala izolat la munte şi pe litoral. Noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţã.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi rãcoroasã în orele dimineţii, apoi valorile de temperaturã, în creştere faţã de ziua precedentã, se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 13 grade.

Citeşte şi: Valul 4 a ajuns la marginea Bucureştiului. Avem lista restricţiilor care se aplică din weekend

Duminică, valorile termice vor fi în scãdere îndeosebi în jumãtatea de est a ţãrii, unde vremea va deveni rece pentru aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în nordul Moldovei şi 27…28 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 15 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei. Vor fi înnorãri şi pe alocuri ploi, ziua în estul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea îndeosebi în sud-vest. În restul teritoriului cerul va fi doar temporar noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral, în zona montanã înaltã şi, temporar, în regiunile sudice. Pe alocuri, mai ales noaptea, va fi ceaţã.

Citeşte şi Prima zi de toamnă a adus ninsori la munte. Temperaturile au scăzut la -3 grade

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi rece pentru acastã datã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat.