PROGNOZA METEO. ANM anunţă ninsori şi lapoviţă la munte şi ploi în restul ţării

PROGNOZA METEO. Temperaturile cresc în zilele următoare, iar ploile cuprind regiuni importante din ţara noastră. În zona montană vom avea însa ninsori şi lapoviţă.

RomaniaTV.net
28 nov. 2019, 11:43
PROGNOZA METEO. ANM anunţă ninsori şi lapoviţă la munte şi ploi în restul ţării

PROGNOZA METEO VINERI: Valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât mediile multianuale. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile pe suprafeţe mai mici. La munte, noaptea, precipitaţiile vor fi mixte în masivele nordice şi la peste 1800 m în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, îndeosebi pe creste, unde la rafalã se vor atinge viteze în jurul a 70 km/h, iar în prima parte a intervalului pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade. Izolat va fi ceaţã.

BUCURESTI Cerul va fi variabil cu înnorãri în primele ore ale zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri dupã-amiaza şi seara (rafale în jurul a 40 km/h). Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 4…6 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO SAMBATĂ: Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã devenind normalã pentru aceastã perioadã în jumãtatea de nord a ţãrii, unde vor fi înnorãri şi local precipitaţii slabe sub formã de ploaie, iar pe suprafeţe mai mici, noaptea, lapoviţã sau ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile, dar vor fi trecãtoare şi slabe cantitativ. În sudul şi sud-estul teritoriului valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe crestele montane, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în regiunile nordice şi 14 grade în Dobrogea şi Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI Cerul va fi temporar noros, iar seara şi noaptea vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Procesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile, astfel cã valorile de temperaturã se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pentru începutul lunii decembrie, iar local, îndeosebi în nord şi centru, sub mediile caracteristice datei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore ale intervalului în sudul teritoriului şi local în centru, iar în Muntenia pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. În timpul nopţii, cerul se va înnora în vest, centru şi nord şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe – mixte în Banat şi în Crişana şi predominant ninsori în Maramureş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, în special în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime de luni dimineaţa între -7 şi 2 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI Vremea se va rãci semnificativ, astfel cã valorile de temperaturã se vor situa în jurul celor caracteristice pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va avea înnorãri în special în prima parte a zilei, iar în orele dimineţii vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ploaie sau burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã de luni dimineaţa va fi de -3…-1 grad, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

PROGNOZA METEO LUNI: Cerul va avea înnorãri în cea mai mare parte a ţãrii. În vest, centru şi nord precipitaţiile vor fi pe arii extinse şi în general moderate cantitativ, iar în celelalte regiuni se vor semnala local, mai ales în cursul nopţii. La munte, în Maramureş, Transilvania şi zonele mai înalte de relief din Crişana, Banat şi Moldova vor fi ploi şi lapoviţã la început, apoi vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zãpadã; în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte (ploaie, lapovitã şi trecãtor ninsoare) ce vor favoriza izolat formarea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, unde temporar va viscoli ninsoarea, dar local şi temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentã, vor fi cuprinse în general între -3 şi 5 grade.

BUCURESTI Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat şi, mai ales în a doua parte a nopţii, vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de 0…1 grad.