Prognoza meteo ANM. Garderoba de ploaie trebuie menţinută în următoarele patru săptămâni

Temperaturi apropiate de 30 de grade și fenomene meteo extreme anunțate de meteorologi pentru următoarele săptămâni.

19 mai 2023, 16:48
Prognoza meteo ANM. Garderoba de ploaie trebuie menţinută în următoarele patru săptămâni

 

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă vineri temperaturi uşor mai ridicate decât cele normale în primle trei săptămâni din iunie, în mai multe regiuni. Ne așteaptă un weekend cu soare și temperaturi destul de ridicate în toată țara. Local, în special după-amiaza, vor fi însă câteva averse de ploaie și furtuni.

Sâmbătă, 20 mai, căldura va fi cuprinde și regiunile vestice. În zonele joase din Banat și Crișana, maximele vor atinge chiar 26 – 27 de grade. În sud și est, termometrele vor arăta între 23 și 26 de grade, iar în nord și centru între 21 și 25.
La prânz și după-amiaza, sunt așteptate din nou averse locale, de această dată mai ales în nord-est și, pe alocuri, în sud. Izolat, aversele pot fi însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot atinge 10 – 20 l/mp.

Și ziua de duminică, 21 mai, va aduce câteva furtuni, îndeosebi în centrul și nord-estul țării. În general, vremea va fi însorită, iar temperaturile se vor încadra între 20 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud și vest.

Potrivit prognozei ANM, în următoarele patru săptămâni sunt așteptate ploi, vijelii puternice, grindină, tunere şi fulgere. Vor fi perioade cu averse însoţite de descărcări electrice şi grindină.

Prognoza meteo. Săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

– Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Ciclonul care a devastat Italia vine tăvălug peste România. Elena Mateescu anunţă „ploi torenţiale şi grindină”
– Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice şi local la munte, dar şi deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord şi nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, anunţă ANM.

Prognoza meteo. Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

– Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

– Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, dar şi deficitară în nord-vest şi centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo. Săptămâna 05.06.2023 – 12.06.2023

– Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Prognoza meteo de weekend. Temperaturi de vară, dar și furtuni cu grindină și vijelii la final de săptămână
– Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice şi sud-vestice, dar şi local deficitar în extremitatea de nord-vest a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

– Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

– Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în regiunile sud-estice, vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.