Prognoza meteo. „Căldura Bobotezei”, vânt şi ploi slabe. Iarna adevărată se lasă aşteptată

Cerul va avea înnorãri în majoritatea regiunilor, iar în cele nord-vestice, pe arii în general restrânse temporar va ploua slab. Vântul se va intensifica în Carpaţii Orientali şi local în Munţii Apuseni, unde rafalele vor depãşi 60...80 km/h, iar în zona înaltã, va sufla tare, cu peste 100 ...120 km/h.

04 ian. 2023, 14:59
Prognoza meteo. „Căldura Bobotezei”, vânt şi ploi slabe. Iarna adevărată se lasă aşteptată

Prognoza meteo. JOI

TARA
Vremea va fi vântoasã în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, unde vor fi rafale de 70…90 km/h, iar în zona înaltã va sufla tare cu peste 100…120 km/h. În zonele joase de relief vor fi viteze în general de 45…70 km/h. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea nordicã a teritoriului, unde local şi temporar va ploua, exceptând depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. La munte, local şi temporar va ninge viscolit, condiţii în care vizibilitatea va fi scãzutã. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, trecãtoare vor fi posibile doar cu totul izolat. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 6 şi 14 grade şi minime între 0 şi 7 grade. În primele ore ale intervalului, pe alocuri se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificãri temporare pe parcursul zilei cu viteze la rafalã de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã 3…4 grade. La începutul intervalului cu o probabilitate destul de mare va fi ceaţã.

Schimbare bruscă a vremii. Meteorologii anunţă ninsori viscolite în următoarele ore. Alertă meteo COD GALBEN pentru mai multe judeţe

Prognoza meteo. VINERI

TARA
Vremea se va rãci în nord, centru şi nord-est, dar şi la munte, însã valorile termice se vor menţine în general peste mediile climatologic specifice datei; în aceste zone, vor fi înnorãri în mare parte din interval, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe -ninsori în cele montane, mixte în cele submontane, iar noaptea şi în extremitatea nordicã a teritoriului, şi predominant ploi la altitudini joase. În restul ţãrii, vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod normal pe parcursul zilei, iar noaptea se vor înregistra temperaturi semnificativ mai mici faţã de perioada anterioarã; cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe spaţii mici ploi slabe trecãtoare, ziua. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în prima parte a intervalului la munte, cu rafale de 70…90 km/h, iar la altitudini mari, cu precãdere în Carpaţii Meridionali va sufla tare cu peste 100…120 km/h şi temporar va ninge viscolit. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h şi în nord-est, în centru şi în sud-vest, şi pe spaţii mici în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 13 grade, cu cele mai mici valori în nordul şi centrul ţãrii, şi cele mai ridicate în sudul teritoriului. Temperaturile minimele vor fi cuprinse în general între -4

BUCURESTI
Valorile termice diurne vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã datã, însã noaptea se vor înregistra temperaturi semnificativ mai mici decât în perioada anterioarã; astfel, maxima va fi de 12…13 grade, iar minima de -2…0 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM.

Prognoza meteo. SAMBATA

TARA
În marea lor majoritate, valorile diurne vor fi mai mari decât cele normale; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. În nordul, centrul şi nord-estul ţãrii vor fi înnorãri, iar pe parcursul zilei, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar la munte ninsori. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu nori de nivel jos şi local ceaţã în sud şi sud-est în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri pe crestele montane.
BUCURESTI
Deşi în scãdere faţã de ziua anterioarã, valorile de temperaturã diurne se vor situa în continuare peste cele normale datei. Cerul va fi variabil ziua, iar noaptea vor fi nori de nivel jos, iar cu o probabilitate destul de mare se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad.

Prognoza meteo. DUMINICA

TARA
Valorile diurne, în marea lor majoritate vor continua sã se situeze peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile estice unde cu totul izolat şi trecãtor vor fi posibile ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare la munte, în special în masivele sudice, iar local dar la viteze mai mici şi în estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în sudul ţãrii va fi ceaţã.
BUCURESTI
Valorile de temperaturã diurne, comparabile cu cele din ziua anterioarã, se vor situa în continuare peste cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu nori de nivel jos sau ceaţã îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad.

Vin 21 de zile de ger în România. Mihai Voropchievici avertizează: „Încep să se adeverească prognozele. Să vedeți gerul Bobotezei ce aduce”

Prognoza meteo. LUNI, MARTI si MIERCURI

TARA
Temperatura aerului va avea valori peste cele medii multianuale. Din a doua zi a intervalului, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat majoritatea zonelor.
BUCURESTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale perioadei, în special în a doua parte a intervalului probabilitatea pentru precipitaţii sub formã de ploaie va creşte.