Prognoza meteo. Iarna îşi dă jos cojoacele, dar primăvara abia se arată printre nori

Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte și în nordul Moldovei, predominant ninsoare în Maramureș și mixte în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.

04 mart. 2023, 13:42
Prognoza meteo. Iarna îşi dă jos cojoacele, dar primăvara abia se arată printre nori

Prognoza meteo DUMINICA

 Vremea va fi în general închisă și se va răci în jumătatea de nord a țării; vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mixte în Transilvania și în zonele deluroase și sub formă de ploaie în Câmpia de Vest. În restul teritoriului, valorile termice deși în ușoară scădere, se vor situa tot peste normele perioadei, iar cerul va avea temporar înnorări și izolat va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, dar și în vestul și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 13 grade, cu cele mai scăzute valori în nord-est și în depresiuni, iar cele minime între -6 și 4 grade. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață. BUCUREȘTI Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade, ușor mai scăzută în zona periferică. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

Cod roşu, este risc major de fenomene extreme la munte. DOCUMENT ANM

Prognoza meteo LUNI Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în sud și sud-est, în timp ce în celelalte regiuni regimul termic va fi apropiat de cel normal. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în nord, nord-vest și centru, iar în rest va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse precipitații, mai ales noaptea. Vor fi îndeosebi ninsori la munte, precipitații mixte în Transilvania, Maramureș, Moldova și zonele deluroase și predominant ploi în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari și pe arii restrânse și la viteze mai mici în nord-vest și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 3 grade. Pe areale mici va fi ceață. BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor rămâne mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi temporar noros și cu totul trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…2 grade, ușor mai scăzută la periferie, anunţă ANM.

Prognoza meteo lunară. Vreme închisă cu ploi și lapoviță la început de martie. Când vin temperaturile de primăvară

Prognoza meteo MARTI Valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa cu mult peste normele perioadei în sud și est. Vor fi înnorări și se vor semnala precipitații mixte la munte, precum și în nord-vest și centru unde vor fi ploi si trecător lapovițe și ninsori. În celelalte regiuni cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și pe arii restrânse în centru și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Pe areale mici va fi ceață. BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa cu mult peste normalul perioadei. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo MIERCURI Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil cu înnorări și ploi în vest, nord-vest și centru și izolat în rest. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar local și temporar și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade. Pe alocuri va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 17…18 grade și o minimă de 3…6 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și noaptea, dar probabilitate de ploaie redusă. Vântul va avea temporar intensificări, mai ales ziua. DE JOI PANA SAMBATA Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Temporar se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.