PROGNOZA METEO. Caniculă şi instabilitate atmosferică până la sfârşitul săptămânii

PROGNOZA METEO. Vremea rămâne caniculară în cea mai mare parte a ţării. În weekend vom avea parte de furtuni pe arii extinse, în special în vestul, nordul şi centrul ţării.

RomaniaTV.net
13 iul. 2016, 13:39
PROGNOZA METEO. Caniculă şi instabilitate atmosferică până la sfârşitul săptămânii

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice diurne vor marca o scădere față de cele din ziua precedentă în vest și nord-vest, iar în restul teritoriului se vor menține ridicate. Canicula şi disconfortul termic accentuat se vor extinde îndeosebi în sudul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade pe litoral până la 38 de grade în Lunca Dunării. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în Maramureş, Crişana, Banat, vestul Transilvaniei şi al Olteniei, unde vor fi înnorări accentuate, averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Local va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 30…35 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii restrânse.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO VINERI. În Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea, exceptând litoralul, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului, vremea va în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în Dealurile de Vest și Transilvania şi 36…37 de grade în sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în continuare caniculară, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza. Vor fi condiții de averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, posibil chiar cu aspect de vijelie.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea de vest a țării, unde vor fi înnorări accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului, vremea va rămâne călduroasă, local caniculară în sud-est, unde și disconfortul termic se va menține ridicat; cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilității atmosferice vor apărea pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în Câmpia de Vest și 37 de grade în sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va menţine călduroasă, caniculară după-amiază, când și disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorări mai aels în cursul nopții, când vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va fi moderat, cu unele intensificări.

Săptămâna se încheie cu vreme în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Aceste fenomene vor ocoli partea de est şi sud-est a teritoriului, unde vremea va fi călduroasă, local caniculară, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Tot aici, cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilității atmosferice vor apărea pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în Câmpia de Vest și 36 de grade în Moldova. Ulterior, caldura se mai domoleste, iar in vest temperaturile mai cresc, astfel ca la nivelul intregii tari valorile termice vor fi apropiate de cele specifice climatologic acestei perioade. Nu vom scapa insa de ploi, iar acestea se vor semnala tot în vestul, centrul şi nordul ţării.