PROGNOZA METEO. Caniculă şi ploi în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare călduroasă îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice, unde local va mai fi caniculă. Vineri, cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi înnorări temporar accentuate în sud-vestul, sudul, estul și local în centrul țării, unde instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

30 iul. 2020, 14:01
PROGNOZA METEO. Caniculă şi ploi în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil grindină, local în Moldova și la munte, iar izolat și în restul tarii. Temperaturile minime vor fi între 13 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă minimă se va situa în jurul valorii de 22 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va fi în continuare călduroasă îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice, unde local va mai fi caniculă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi înnorări temporar accentuate în sud-vestul, sudul, estul și local în centrul țării, unde instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade. Disconfortul termic se va menține accentuat îndeosebi în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, când temperatura maximă va fi în jurul a 35 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar din a doua parte a zilei va fi în creștere probabilitatea pentru intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și averse. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Deși valorile termice vor continua să scadă în toate zonele țării, local în sud și în sud-est, în orele amiezii, acestea vor caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când local la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și izolat în celelalte regiuni vor fi averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul și estul teritoriului, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general frumoasă, dar și călduroasă în orele amiezii în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zona montană, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi predominant frumoasă, dar și călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar minima va fi de 17…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va menține în general frumoasă, dar călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie și podiș. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, îndeosebi la munte, unde cu totul izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține predominant frumoasă, dar și călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

DE MARTI PANA JOI Vremea va fi călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie și podiș. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată la munte, la început în vest, nord și centru, apoi local și în restul teritoriului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 9 august


loading...