PROGNOZA METEO! Ceaţa pune stăpânire pe România! Temperaturi normale pentru această perioadă

Valorile termice, de luni până vineri, se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Însă, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată spre sfârşitul săptămânii în nordul şi nord-estul teritoriului.

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 17:37
PROGNOZA METEO! Ceaţa pune stăpânire pe România! Temperaturi normale pentru această perioadă

În această NOAPTE, în zonele joase din sudul, estul şi centrul ţării ceaţa îşi spune cuvântul şi vor fi depuneri de chiciură. În schimb, în restul ţării, cerul va fi mai mult senin, iar pe suprafeţe mici va fi ceaţă cu chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat. În depresiunile din estul Transilvaniei se vor resimţi -16 grade Celsius, în timp ce în Dealurile de Vest şi pe litoral vor fi 2-3 grade. În Bucureşti vântul va sufla slab, iar temperatura va fi de -4,-3 grade Celsius.

JOI, trecător şi izolat va burniţa sau fulgui şi vor fi condiţii pentru depuneri îngheţate ( chiciură şi polei). În majoritatea regiunilor cerul va fi senin, iar ceaţa se va semnala doar pe suprafeţe mici, în timp ce vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile variază între -10 şi 0 grade Celsius. În Bucureşti vremea va fi închisă şi trecător vor fi posibile fulguieli, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 0-2 grade, în timp ce cea minimă de -3,-2 grade.

VINERI , vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață persistentă, iar cele cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în estul Transilvaniei și 2 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. În Bucureşti vremea va rămâne închisă și mai ales în prima parte a zilei va fi ceață asociată cu chiciură, vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3-4 grade, iar cea minimă de -3,-1 grade Celsius.

SÂMBĂTĂ , cerul va fi variabil, iar cu precădere în regiunile sudice și estice local vor persista nebulozitatea joasă și ceața, izolat și trecător asociate cu burniță sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și 1 grade. În Bucureşti cerul va avea înnorări, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură. Trecător vor fi condiții pentru fulguieli sau burniță, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3.

DUMINICĂ, valorile termice vor fi în scădere ușoară față de intervalul precedent în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil în nord-vest, nord și centru și mai mult noros în restul teritoriului. Izolat, se vor semnala precipitații slabe mixte, cu o probabilitate mai ridicată în sud-estul și în sud-vestul țării, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -11 și -1 grad. În Bucureşti vremea va fi în general închisă și trecător vor fi condiții de burniță sau fulguială, în timp ce vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului în nordul și nord-estul teritoriului.