PROGNOZA METEO. Ciclon polar în weekend, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată

Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, local în jumătatea de nord a țării și pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mixte în Transilvania și în Dealurile de Vest, și mai ales sub formă de ploaie în rest.

20 ian. 2023, 15:38
PROGNOZA METEO. Ciclon polar în weekend, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ În Țară

Valorile termice diurne vor continua să scadă, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal în mare parte din țară, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații în vest și sud-vest, local la munte și pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, exceptând zona montană unde vor predomina ninsorile. În Carpații Meridionali, pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp. Izolat vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai ridicate până în jurul a 15 grade în extremitatea sudică și de sud-est a țării, iar cele minime între -3 și 8 grade. Izolat va fi ceață.

București

Deși valorile termice diurne vor continua să scadă, vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară

În toate regiunile, valorile termice vor fi cu mult mai mari decât cele normale perioadei, astfel, maximele se vor încadra în general între 6 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 8 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații local în sudul și centrul țării, precum și la munte, și izolat în rest. Vor fi ploi, exceptând zona montană unde precipitațiile vor fi mixte. Izolat, în masivele sudice cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 15…20 l/mp. Noaptea nebulozitatea va fi persistentă în regiunile extracarpatice, unde pe alocuri vor mai fi ploi slabe trecătoare, în timp ce, în restul zonelor cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte, iar din a doua parte a intervalului și în sud-vest. Pe alocuri va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea.

Minivacanţă de patru zile pentru bugetari. Ce se întâmplă cu angajaţii din privat
București

Valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel maxima va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Cerul va avea înnorări, iar cu precădere pe parcursul zilei și în primele ore ale nopții, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului.

PROGNOZA METEO LUNI
În Țară

Deși valorile termice vor fi în scădere în jumătatea de sud-est, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi variabil în nord-vest și în centru, iar în restul teritoriului înnorările vor persista. În regiunile sud-vestice vor fi precipitații, pe alocuri însemnate cantitativ -ninsori la munte, mixte în zona subcarpatică și predominant sub formă de ploaie în zonele joase. În sudul și estul teritoriului, pe alocuri vor fi precipitații slabe- sub formă de ploaie, și trecător, cu o probabilitate mai mare în Moldova vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sud, sud-vest și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în masivele sud-vestice, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade izolat în regiunile estice și 13…14 grade în zona deluroasă din vest, iar cele minime în general între -4 și 4 grade. Izolat va fi ceață.

PROGNOZA METEO București

Vremea se va răci semnificativ comparativ cu zilele anterioare, însă valorile de temperatură vor fi în continuare mai mari decât cele normale. Cerul va fi noros, iar trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Episod de iarnă severă după temperaturile de primăvară. Ger, ninsori și viscol în mai multe județe. Căderi de pietre pe Transfăgărășan
PROGNOZA METEO MARTI
În Țară

Vremea va continua să se răcească în jumătatea de sud-est a țării, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale, iar în restul zonelor, deși în scădere față de intervalul anterior, temperaturile se vor menține ușor mai mari decât mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vest, sud și în est unde local și temporar vor fi precipitații. În Banat vor fi predominant ploi, iar în rest se vor semnala mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade, anunţă ANM.

București

Valorile termice vor continua să scadă, devenind normale pentru această perioadă, astfel, maxima va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va fi noros, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări ziua.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI
În Țară

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în jumătatea de sud-vest a țării.

București

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de redusă.