Prognoza meteo. Ciclonul polar se întoarce, Moş Nicolae vine cu temperaturi de îngheţ. Unde va ninge abundent

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi în prima parte a nopţii în regiunile nordice, iar în nordul Moldovei izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona montanã înaltã, unde rafalele vor depãşi 70...80 km/h, dar local şi în vestul şi estul ţãrii, cu viteze în general de 40...50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -1 grad în nordul Moldovei şi 14 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse se va forma ceaţã.

01 dec. 2023, 17:05
Prognoza meteo. Ciclonul polar se întoarce, Moş Nicolae vine cu temperaturi de îngheţ. Unde va ninge abundent

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã, exceptând nord-estul ţãrii, unde va fi apropiatã de normal. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în sudul Dobrogei şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime se vor situa între -3 şi 12 grade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniţã. Spre searã şi noaptea, înnorãrile vor cuprinde mai ales jumãtatea vesticã a ţãrii, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar spre dimineaţã în nord-vest şi la altitudini mari la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua la munte, în vestul şi local în estul ţãrii, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu cele mai mari viteze în zona montanã înaltã, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h. Pe alocuri se va forma ceaţã.

Ce temperaturi vor fi de Revelion. ANM a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea se joacă cu răbdarea noastră

BUCURESTI
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea se va rãci, mai accentuat în jumãtatea nord-vesticã a teritoriului. Cerul va avea înnorãri temporare şi local vor fi precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formã de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul ţãrii şi pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, dar local şi în centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 15 grade, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade.
BUCURESTI
Valorile termice vor scãdea faţã de ziua anterioarã, astfel cã temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 0…2 grade. Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va continua sã se rãceascã, astfel încât, în cea mai mare parte a ţãrii, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua şi izolat condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte, în sud şi sud-est. În Carpaţii Meridionali şi Orientali pe alocuri va ninge. Noaptea, nebulozitatea se va extinde dinspre regiunile vestice, dar probabilitatea de precipitaţii va fi scãzutã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral, iar în partea a doua a intervalului, în extremitatea de sud-vest şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai scãzute în depresiuni. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va rãci semnificativ, astfel încât, temperatura maximã se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimã va fi de -5…-2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri pe parcursul zilei, dar probabilitatea de precipitaţii va fi scãzutã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și: Temperaturi de până la 20 de grade Celsius în România. Anunţ de ultimă oră făcut de şefa ANM

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea va fi normalã din punct de vedere termic şi în general frumoasã ca aspect. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi probabilitate mai mare de precipitaţii în extremitatea de sud-est a ţãrii. Acestea vor fi slabe cantitativ şi sub formã de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar la viteze mai mici şi pe arii mai restrânse şi în vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade, iar cele minime în general între -5 şi 5 grade. Pe alocuri se va forma ceaţã, anunţă ANM.
BUCURESTI
Vremea va fi normalã din punct de vedere termic şi în general frumoasã ca aspect. Cerul va avea temporar înnorãri, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimã va fi de -2…1 grad.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
Valorile de temperaturã se vor situa, în mare parte din interval, în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare pentru jumãtatea sudicã a ţãrii.
BUCURESTI
Valorile de temperaturã se vor situa, în mare parte din interval, în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã.