Ce temperaturi vor fi de Revelion. ANM a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea se joacă cu răbdarea noastră

ANM a transmis prognoza pentru următoarele săptămâni. Iată cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Deși, acum ne confruntăm cu temperaturi puțin sub limita normală pentru această perioadă, în perioada sărbătorilor, vremea se mai încălzește, iar precipitațiile se risipesc.

01 dec. 2023, 11:12
Ce temperaturi vor fi de Revelion. ANM a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea se joacă cu răbdarea noastră
Ce temperaturi vor fi de Revelion. ANM a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea se joacă cu răbdarea noastră

Cum va fi vremea de Revelion. Meteorologii prognozează că în ultima săptămână a anului, temperaturile vor înregistra o ușoară creștere față de valorile normale pentru această perioadă. De asemenea, se anticipează că în primele săptămâni ale lunii decembrie cantitățile de precipitații vor fi ușor peste medie.

Citește și: Temperaturi de până la 20 de grade Celsius în România. Anunţ de ultimă oră făcut de şefa ANM

Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), prognozele meteorologice pentru patru săptămâni sunt elaborate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Aceste estimări includ media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații în comparație cu media înregistrată în perioada 2003-2022. Este important de menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Vremea în săptămâna 4-11 decembrie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 11-18 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 18-25 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice şi nord-vestice.

Citește și: Florinela Georgescu, director ANM: „Un nou ciclon polar va lovi România”. Fenomenul de iarnă care ne aşteaptă mai ales dimineaţa