PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile. Temperaturi maxime de 33 de grade în Capitală

Vremea rămâne călduroasă în România pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sudice şi centrale. Cerul va fi variabil, iar pe seară vor fi perioadă cu înnorări temporar accentuate. În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar condițiile pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi reduse

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 12:04
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile. Temperaturi maxime de 33 de grade în Capitală

La noapte, în ţară, cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, pe arii restrânse la munte, în sudul, centrul și nord-estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări trecătoare și vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 20…21 de grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 18 grade.

Miercuri, în ţară, vremea va fi călduroasă pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sudice și centrale, iar în Câmpia Română pe suprafețe mici indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină, local în zona montană și submontană, în nord-est, sud-vest, în centru și izolat în sud și în sud-est. Ploile vor avea și caracter torențial, iar punctiform se vor depăși cantități de apă de 20…30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar condițiile pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi reduse. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 18 grade.

Joi, în ţară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse în Oltenia indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când local la munte și izolat în sudul și în centrul țării vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Vineri, în ţară, vremea va continua să fie călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse în Oltenia, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, mai ales la munte. Noaptea, în regiunile vestice și sud-vestice, cerul se va înnora treptat și local vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 7 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Sâmbăta, în ţară, valorile termice vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, dar vor fi și perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile vestice, sudice și centrale, unde local vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 23 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 și 19 grade.

În Bucureşti, valorile termice vor scădea ușor. Temperatura maximă va fi de 31…33 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE DUMINICA MIERCURI

În ţară, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în regiunile vestice, la deal și la munte.

În Bucureşti, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la începutul