PROGNOZA METEO 5 mai. Sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine răcoroasă în următoarele zile. Sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice, iar local va cădea grindină. La munte sunt aşteptate precipitaţii mixte. Vrema se încălzeşte la finalul săptămânii. 

04 mai 2020, 15:14
PROGNOZA METEO 5 mai. Sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea zonelor. Va ploua pe spaţii restrânse în nord şi în centru şi în zona montană, unde la altitudini mari vor fi trecător şi precipitaţii mixte. În primele ore, în regiunile sud-estice pe alocuri vor mai fi averse şi izolat descărcări electrice. Izolat vor mai fi cantități de apă de 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte şi izolat în regiunile estice şi în sud-vestul extrem. Temperaturile minime se vor încadra între 3 și 13 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI: Cerul va fi temporar noros, iar la începutul nopţii va mai ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi răcoroasă în nord-vest şi în centru, iar în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul celor normale în prima decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări temporare. Pe parcursul zilei în sud-est, dar şi în regiunile nordvestice local vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi posibil de grindină, în timp ce în rest doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

Seara şi noaptea ploi cu caracter temporar se vor semnala în majoritatea zonelor, iar la munte, la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţă. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă de 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70…90 km/h, dar local și temporar şi în restul zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h, în special în regiunile estice şi în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în Maramureş şi 22…23 de grade în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată, astfel că maxima va fi de 21…22 de grade, iar minima de 9…11 grade. Cerul va fi temporar noros; pe parcursul zilei probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar va creşte în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii mai în aproape toată ţara, dar în special în nord, în centru şi în est, precum şi în zonele deluroase din rest, unde cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă în general de 25…35 l/mp.. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi ploile izolate, exceptând sud-estul, unde mai ales după-amiaza local vor fi averse şi descărcări electrice.

În zonele montane vor predomina ninsorile, local consistente şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze de 45…55 km/h şi local peste 65 km/h şi va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h şi temporar, mai ales la altitudini mari, va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 9 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni răcoroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 17 grade şi o minimă de 6…8 grade. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua slab, mai ales în prima parte a zilei, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza şi seara, cu viteze de 50…55 km/h.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nord-estul și estul țării, unde cerul va fi mai mult noros și local va ploua. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud, centru și sud-est în prima parte a intervalului. In zona montană înaltă vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, dar local și temporar va avea intensificări și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scăzute, spre -1 grad în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate ridicată de ploaie în prima parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în nord-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele minime între -2 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 09.05.2020 ORA 09:00 – 12.05.2020 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ: Vremea se va încălzi apreciabil în toată ţara, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere spre sfîrșitul intervalului, mai ales în regiunile nord-vestice.

BUCUREȘTI: Vremea se va încălzi semnificativ şi va fi predominant frumoasă.

Citeşte şi COD GALBEN şi PORTOCALIU de furtuni în aproape toată ţara. Harta judeţelor afectate