PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekendul cu alegerile locale

PROGNOZA METEO. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în mare parte din România. Temperaturile maxime vor fi de 27 de grade în ţară, în timp ce în Bucureşti acesta vor ajunge şi la 29 de grade celsius. 

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 06:35
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekendul cu alegerile locale

Duminică, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va continua să se răcească în toate regiunile, mai accentuat în centrul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, mai ales după-amiaza, local în zonele montane, pe arii restrânse în centrul și nord-estul teritoriului și cu totul izolat în rest. Vântul va avea temporar intensificări în zonele montane înalte, cu rafale de peste 80 km/h, pe parcursul zilei local în jumătatea de nord-est, iar noaptea în vest, cu viteze, în general, între 45 și 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade, mai ridicate pe litoral, spre 18 grade, dar și mai scăzute în estul Transilvaniei, până la 1 grad. Spre sfârșitul intervalului, pe spații mici, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va răci față de ziua anterioară, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.

Luni, vremea se va încălzi ușor, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice la început în vest și sud-vest, apoi și în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în special pe creste, iar la viteze mai mici, ziua local în majoritatea zonelor și noaptea pe arii restrânse în est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade.

În București, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate mare pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă și se va răci în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar pe arii restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări și probabilitate ridicată pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de MIERCURI, JOI SI VINERI

Valorile termice se vor situa, în mare parte din interval, în jurul celor normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la început în jumătatea nordică a țării și la munte.

În București, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.