PROGNOZA METEO DE CRĂCIUN ŞI REVELION: ANM a actualiza previziunile pe patru săptămâni

PROGNOZA METEO DE CRĂCIUN ŞI REVELION: Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 11:03
PROGNOZA METEO DE CRĂCIUN ŞI REVELION: ANM a actualiza previziunile pe patru săptămâni

PROGNOZA METEO Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale ale intervalului în regiunile vestice, sudice și estice și apropiate de cele specifice perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, centrul și nordul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale ale intervalului în regiunile intracarpatice și la munte, precum și în sud-estul țării, iar în rest se vor apropia de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale din punct de vedere climatologic, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice, sud-vestice și în estul teritoriului.

Săptămâna 31.12.2018 – 07.01.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei, abatere termică ce va fi mai accentuată în nordestul țării.

La nivelul întregii țări, regimul pluviometric se va situa, în general, în jurul celui normal specific acestei săptămâni.

Săptămâna 07.01.2019 – 14.01.2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale climatologic în Moldova și local în Oltenia și Muntenia, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice intervalului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, cu posibilitatea unui ușor deficit în vestul și nord-vestul țării.


loading...