PROGNOZA METEO de weekend. Vremea se va îndrepta de la începutul săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO. Sâmbătă vremea se menţine răcoroasă în majoritatea zonelor din ţară, însă de duminică soarele se arată, iar vremea începe să se încălzească.

20 iun. 2014, 12:10
PROGNOZA METEO de weekend. Vremea se va îndrepta de la începutul săptămânii viitoare

PROGNOZA METEO. Sâmbătă

Nu scapam de racoare nici pe parcursul zilei de maine. Amiaza nu aduce mai mult de 17 grade în depresiuni şi cel mult 25 de grade în zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate şi ploi, mai ales averse, însoţite de descărcări electrice în Muntenia şi Dobrogea, local în zona montană, Transilvania, Banat şi Oltenia şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat cantităţile de apă mai pot depăşi 15-20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul mai are unele rabufniri nervoase prin sudul teritoriului şi pe la munte.

Si in Bucuresti vremea se mentine răcoroasă şi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor lasa averse, cu tunete, fulgere si rafale de vant. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade.

CITEŞTE ŞI PROGNOZA VERII: Vine CANICULA! Secetă mare în sudul României

Duminică

In ultima zi a saptamanii vremea se indreapta. Se arata soarele si incepe sa se incalzeasca. Vor mai fi cativa nori rataciti ce scutura ploi slabe de scurtă durată şi fenomene electrice, pe alocuri în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi izolat în Dobrogea şi în Muntenia. Vântul este agitat la munte, dar izolat şi în regiunile vestice şi centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20-21 de grade în nordul ţării şi în depresiuni şi 28 de grade în sud-vest.

Vremea se face frumoasă şi se incalzeste si in Capitala. Soarele domina cerul, nici vorba de ploi in acesta zi, vantul adie fara sa fie suparator, iar termometrele vor strange 26-27 de grade.

Luni

Vremea ramane în general frumoasă şi in prima zi a saptamanii viitoare si, in plus, va continua să se încălzească uşor. Soarele este acoperit de nori din cand in cand numai în sud-vestul şi nord-estul ţării, dar şi pe la munte, insa ploua destul de putin. Vântul se simte în zona montană înaltă, iar maximele termice vor fi cuprinse între 22 de grade în regiunile nordice şi 30-31 de grade în cele sudice.

Vremea se va menţine frumoasă şi va continua să se încălzească uşor in Bucuresti. Va fi soare, adie putin vantul, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.