PROGNOZA METEO. Două zile cu vreme de vară, apoi ploi şi descărcări electrice

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme frumoasă în următoarele doua zile. Temperaturile maxime vor ajunge până la 27 - 28 de grade Celsius. De joi seara, vremea devine mohorâtă şi îşi fac apariţia ploile. 

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 16:45
PROGNOZA METEO. Două zile cu vreme de vară, apoi ploi şi descărcări electrice

PROGNOZĂ METEO MIERCURI

Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în regiunile sudice și local în cele estice, dar va deveni în general instabilă. Îndeosebi din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică la început în vest, centru, nord și la munte, apoi(spre seară și la începutul nopții) local și în sudul țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, pe suprafețe restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, mai scăzute pe litoral spre valori în jurul a 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de caldă, iar cu o probabilitate mai mare în orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Temperatura maximă va fi 26…27 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

 

PROGNOZĂ METEO JOI
Vremea se va menține caldă, local deosebit de caldă în regiunile extracarpatice, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse și frecvente descărcări electrice în special din orele amiezii în nord, centru și nord-est, precum și la deal și la munte, iar pe arii mai restrânse și în restul zonelor, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Ploile vor avea și caracter torențial astfel că în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, iar izolat vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor, iar cu o probabilitate destul de ridicată, cu precădere în sud-est, pe arii restrânse vor fi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 28 de grade, ușor mai coborâte în nordul litoralului spre valori în
jurul a 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 și 11 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele amiezii când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

 

PROGNOZĂ METEO VINERI
În vestul, nordul și centrul țării precum și în zonele montane și submontane vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversă și local descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se pot înregistra cantități de apă mai însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, iar trecător și în timpul ploilor. Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior în regiunile vestice, astfel că maximele vor fi cuprinse între 15…16 grade în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Bărăgan, iar minimele între 6 și 13 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o maximă termică de 24…25 de grade. Cerul va fi variabil, însă după orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

 

PROGNOZĂ METEO SÂMBĂTĂ
Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în special după-amiaza și seara cu precădere în jumătatea estică a teritoriului și pe arii restrânse în restul zonelor și se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, local averse și descărcări electrice. Izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, iar după orele prânzului va crește probabilitatea pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.