Prognoza meteo duminică 14 mai. Temperaturile revin la normal, în ce zone vom avea ploi şi averse

Meteorologii anunţă temperaturi ceva mai apropiate de normele perioadei. Vom avea parte de zile însorite, dar şi de poli şi averse.

13 mai 2023, 14:02
Prognoza meteo duminică 14 mai. Temperaturile revin la normal, în ce zone vom avea ploi şi averse
Prognoza meteo duminică 14 mai. Temperaturile revin la normal, în ce zone vom avea ploi şi averse

Prognoza meteo duminică 14 mai. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 14 mai 2023.

LA NOAPTE Cerul va fi variabil, cu înnorări și local averse slabe în regiunile sud-vestice, iar în zona montană aferentă la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului și în grupa vestică a Carpaților Meridionali, cu viteze de peste 55…65 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 5 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Spre dimineață, izolat se poate forma ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

Citeşte şi: Alertă de la Organizația Mondială de Meteorologie! Unde va lovi ciclonul Mocha. Peste un milion de oameni sunt în pericol

DUMINICA Valorile termice vor continua să crească față de intervalul precedent și vor fi mai apropiate de cele normale pentru această perioadă, exceptând regiunile sud-vestice, unde cele diurne vor fi în scădere și vor caracteriza o vreme răcoroasă, local chiar rece. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate însă în regiunile vestice și sud-vestice precum și în zonele montane aferente unde local vor fi averse. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în grupa vestică a Carpaților Meridionali se vor acumula cantități de apă mai însemnate. La altitudini de peste 1800 m, trecător vor mai fi precipitații mixte. În restul țării, ploile vor fi posibile doar izolat. Vântul va avea intensificări susținute în sudul Banatului cu viteze de 60…70 km/h și pe crestele Carpaților Meridionali (peste 80…90 km/h), iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, pe arii restrânse în prima parte a intervalului cu rafale de până la 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Valorile de temperatură diurne, comparabile cu cele din intervalul precedent se vor situa în continuare în jurul celor normale. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar minima va fi de 8…10 grade.

LUNI Valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii mai în majoritatea zonelor. În jumătatea de vest a țării, vor fi înnorări, va ploua pe arii extinse, vor fi posibile descărcări electrice și pe spații mici se vor acumula cantități de apă însemnate. În celelalte regiuni, cerul va avea înnorări temporare și doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali, local cu peste 80…90 km/h, în sudul Banatului, iar pe parcursul zilei temporar și în Moldova (cu rafale de 55…60 km/h) și pe areale restrânse, cu viteze mai mici, în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime în general între 9 și 14 grade. În sud-estul țării, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea se va încălzi, astfel că maxima temperaturii aerului se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar minima va fi de 11…12 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat.

MARTI Vremea va deveni caldă, dar și în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice -ziua în jumătatea de vest a țării, iar spre seară și noaptea cu precădere în regiunile sudice. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va continua să aibă intensificări susținute pe crestele Carpaților Meridionali și în sudul Banatului, dar de scurtă durată, mai ales asociate averselor, local și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, mai mici pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 15 grade. Dimineața, izolat în sud-estul teritoriului, vor mai fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua și, mai ales seara și noaptea, vor fi averse, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Maxima temperaturii aerului va ajunge la 26 de grade, iar minima va fi de 12…13 grade.

Citeşte şi: Jumătate din globul pământesc își va schimba clima. Ce se va întâmpla cu România

MIERCURI Vremea va fi în general instabilă, iar în est și în sud-est va deveni răcoroasă. În cea mai mare parte a țării, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe arii restrânse intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri -în timp scurt sau prin acumulare- se vor înregistra cantități de apă însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și, în special după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, ușor mai scăzută față de ziua precedentă, va fi de 22…24 de grade, iar minima de 11…12 grade. DE JOI PANA SAMBATA Vremea va fi răcoroasă în prima zi când va ploua pe arii extinse, apoi temperaturile vor crește din nou și local se vor semnala fenomene asociate instabilității atmosferice.