Prognoza meteo. Furtunile nu iau pauză de grătar în minivacanţa de 1 Mai

Vremea va fi rãcoroasã în majoritatea zonelor, cu temperaturi minime ce vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -3 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în centru, sud-vest şi în extremitatea de sud-est, precum şi în zona de munte, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

29 apr. 2023, 13:51
Prognoza meteo. Furtunile nu iau pauză de grătar în minivacanţa de 1 Mai

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea se va încãlzi uşor, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, uşor mai scãzute în deltã, iar cele minime în general între 3 şi 10 grade, valori normale pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice îndeosebi în a doua parte a zilei, local în zonele montane şi submontane şi izolat în vest, centru şi sud. În restul ţãrii probabilitatea de ploaie va fi redusã, iar în zona montanã înaltã, vor mai fi condiţii pentru precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în estul, nord-vestul teritoriului şi în timpul ploilor.
BUCURESTI
Vremea va fi în general frumoasã şi în încãlzire. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare spre orele serii şi la începutul nopţii, când vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab. Temperatura aerului va avea valori normale pentru sfârşitul lunii aprilie, cu maxima de 20…21 de grade şi minima de 6…9 grade.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va fi în general frumoasã şi va continua sã se încãleascã în vest, nord-vest şi centru, iar în rest, valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dimineaţa în nord-est, iar în a doua parte a zilei la munte (mai ales în Carpaţii Meridionali) şi în sud-vestul teritoriului, cu precãdere în zonele submontane, unde pe arii restrânse vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri (viteze de 40…50 km/h) ziua în Moldova, Dobrogea şi în Bãrãgan, iar noaptea se va intensifica în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 15…16 grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei şi pe litoral pânã la 22…23 de grade local în vest şi sud-vest, iar cele minime se vor situa în general între 1 şi 11 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţã, îndeosebi în centrul ţãrii.


BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar minima de 6…8 grade.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea va fi predominant frumoasã şi va deveni caldã pentru aceastã datã în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea în vestul şi sud-vestul ţãrii, unde izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va prezenta intensificãri în sud-vestul teritoriului, local în centru şi nord-est şi pe arii restrânse în rest, dar viteze mai mari se vor atinge în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, în general de 60…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 0 grade. Izolat se va semnala ceaţã în special în sud-est şi în depresiunile intramontane.
BUCURESTI
Vremea se va menţine frumoasã şi cu valori termice normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 20…22 de grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

Vremea de 1 Mai. Inversiune termică pronunţată şi nebulozitate. Umbrela, accesoriu obligatoriu

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, local mai ridicate în regiunile nordice şi centrale. Cerul va prezenta înnorãri temporare şi mai ales spre searã şi noaptea va ploua local în vestul şi sud-vestul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri îndeosebi în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale specifice începutului de mai. Cerul va fi variabil cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului, când probabilitatea pentru ploi slabe va creşte. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 19…21 de grade, iar cea minimã de 8…9 grade.

Vacanța de 1 Mai începe cu frig și ploi în toată țara. Temperaturile au coborât sub zero grade în mai multe zone. Prognoza meteo pentru luna mai

Prognoza meteo JOI, VINERI, SAMBATA

TARA
Regimul termic va fi în general apropiat de cel normal. Va ploua local şi temporar în majoritatea zonelor, în prima zi cu o probabilitate mai ridicatã în sud, apoi îndeosebi în vest, nord-vest şi centru.
BUCURESTI
În prima zi a intervalului sunt estimate valori termice diurne mai scãzute faţã de zilele anterioare, apoi se va încãlzi şi se vor atinge temperaturi apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicatã la începutul intervalului.