Vremea de 1 Mai. Inversiune termică pronunţată şi nebulozitate. Umbrela, accesoriu obligatoriu

Vești bune: vremea se îmbunătățește, iar de 1 Mai termometrele vor urca până la valori de 18 - 22 de grade în mare parte din țară. Local, vor fi însă și intervale cu ploi și averse.

28 apr. 2023, 20:21
Vremea de 1 Mai. Inversiune termică pronunţată şi nebulozitate. Umbrela, accesoriu obligatoriu

Vremea de 1 Mai: Soare și câteva ploi! După câteva zile răcoroase și umede, temperaturile încep să crească din nou. Mini-vacanța de 1 Mai va avea parte de o vreme plăcută și însorită în majoritatea regiunilor țării, deși local vor mai fi câteva înnorări și averse, mai ales în zonele de deal și munte.

Vremea de 1 Mai: Ziua de sâmbătă, 29 aprilie, va începe cu o dimineață rece, îndeosebi în nordul și centrul Moldovei și estul Transilvaniei. Pe alocuri, în zonele depresionare și de vale din aceste regiuni, se va semnala brumă și îngheț.

Totuși, vremea se va încălzi destul de mult în cursul zilei. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 15 și 19 grade, valori ușor mai ridicate fiind așteptate în sudul Olteniei și al Munteniei. După-amiaza, vor fi posibile și unele averse locale, mai ales în Banat.

Vremea de 1 Mai: Și duminică, 30 aprilie, va fi răcoare dimineața, dar la prânz se vor atinge între 16 și 20 de grade în majoritatea regiunilor. În sud-vestul țării se vor înregistra până la 21 – 22 de grade.

În zonele de deal și munte, dar pe areale mai restrânse și la câmpie, sunt așteptate ploi și averse locale. În unele locuri, acestea pot fi însoțite și de descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.

Vacanța de 1 Mai începe cu frig și ploi în toată țara. Temperaturile au coborât sub zero grade în mai multe zone. Prognoza meteo pentru luna mai
De 1 Mai, vremea va fi frumoasă și călduroasă în cea mai mare parte a țării. Termometrele vor arăta valori de până la 20 – 23 de grade în vestul, centrul și sudul României. Un pic mai răcoare va fi în nord-est, unde cerul va fi mai înnorat și se vor atinge între 16 și 19 de grade.

Totuși, nu uitați de umbrele, mai ales dacă plănuiți să călătoriți la munte. Deși vor fi câteva ploi locale și în zonele joase, în special în nord-est, centru și sud, cele mai puternice averse vor fi în Carpații Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă pot atinge 10 – 20 l/mp.

Puteți urmări evoluția vremii și deplasarea norilor, ploilor și furtunilor, oră de oră, în următoarele trei zile, pe harta radar meteo interactivă din aplicație.

Citește și: Prognoza meteo: Meteorologii anunță trei zile cu vreme rece și ploi. Temperaturile vor coborî sub zero grade

Se anunță câteva nopți foarte reci pentru această perioadă. În zonele de vale din nord, centru și nord-est, va fi brumă, iar local temperatura aerului va scădea sub 0 grade. Această situație poate afecta puternic plantele sensibile.

 

Spania parcurge cea mai călduroasă zi de aprilie din istorie

În schimb, Spania parcurge cea mai călduroasă zi de aprilie din istorie, vineri, în ţară înregistrându-se o temperatură record pentru această perioadă a anului.Spania a înregistrat, provizoriu, cea mai călduroasă zi de aprilie din istorie, cu o temperatură record de 38,7C. Totuşi, recordul nu este oficial deoarece ziua nu s-a încheiat.

Temperatura a fost înregistrată la aeroportul din Cordoba, potrivit Sky News.

Temperatura maximă înregistrată vreodată în Spania în luna aprilie a fost de 37,4 grade Celsius în Murcia, în sud-estul ţării, în 2011.

Condiţiile extreme urmează celei mai secetoase luni martie din ultimii 20 de ani din unele zone, ceea ce a sporit îngrijorările cu privire la rezervele de apă ale naţiunii.