Prognoza meteo. Garderoba de vară mai aşteaptă, ANM anunţă averse în toată ţara, lapoviţă şi ninsori la munte

Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab pe arii restrânse în zona montană, iar la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-vest și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiții de brumă. Pe spații mici vor fi condiții de ceață.

10 mai 2023, 14:37
Prognoza meteo. Garderoba de vară mai aşteaptă, ANM anunţă averse în toată ţara, lapoviţă şi ninsori la munte

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor crește ușor, însă vremea se va menține mult mai rece decât în mod obișnuit pentru a doua decadă a lunii mai în aproape toată țara și doar în vest-nord-vest se va apropia de normal. Astfel, maximele se vor încadra între 12 și 19 grade, ușor mai ridicate în Crișana și în Maramureș, iar minimele vor fi cuprinse între 1 și 13 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua local în regiunile vestice și sud-vestice, pe arii restrânse la munte și izolat în rest; la altitudini mari precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Izolat, mai ales în vest, cantitățile de apă vor putea depăși 15 l/mp. Vântul va avea intensificări susținute în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali, cu viteze ce pot depăși 60…70 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, pe alocuri cu rafale în general de 40…45 km/h. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține mult mai rece decât în mod obișnuit pentru a doua decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 17…19 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 11 și 19 grade și minime de la 2 grade în depresiuni până la 12 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări și va ploua în vest și sud-vest, local la munte și pe spații mici în rest. Vor fi și averse, izolat moderate cantitativ. Pe crestele montane se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea în continuare intensificări în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, iar izolat pe parcursul zilei și în rest. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

Val de aer polar peste România. Ninge ca în toiul iernii în unele zone. Când scăpăm de frig. Prognoza meteo pentru luna mai
BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 17 grade și o minimă de 6…8 grade. Cerul va avea înnorări, iar în a doua parte a zilei va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile de temperatură, în creștere ușoară, se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și pe arii restrânse vor fi ploi în vest, în centru și la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar minimele între 0 și 13 grade. Izolat vor fi condiții ceață.

BUCUREȘTI
Valorile de temperatură vor crește față de ziua precedentă, dar se vor situa în continuare sub mediile multianuale, astfel temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar minima de 6…9 grade. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări și va ploua în vest, nord-vest și sud-vest, local la munte și izolat în rest. La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-vest, vest, nord și centru precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar minimele între 4 și 13 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: România, cuprinsă de un val de aer polar! Când scăpăm de frig şi ploi
BUCUREȘTI
Valorile de temperatură vor continua să crească și se vor apropia de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar minima de 8…11 grade.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a țării.

BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi, iar valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în a doua parte a intervalului.