PROGNOZA METEO. Iarna îşi ia revanşa, se întorc ninsorile, iar temperaturile îngheaţă mercurul în termometre

Potrivit Elenei Mateescu, pe parcursul următoarelor nopți valorile de temperaturi sunt preponderent negative. va fi frig pătrunzător şi la Bucureşti.

01 feb. 2023, 23:12
PROGNOZA METEO. Iarna îşi ia revanşa, se întorc ninsorile, iar temperaturile îngheaţă mercurul în termometre

Prognoza meteo. Se schimbă vremea în februarie, zilele următoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice, a spus Elena Mateescu, în exclusivitate la România TV.

Ger de crapă pietrele în România. Valul polar aduce temperaturi de până la minus 20 de grade / Prognoza meteo

„Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius”, a mai spus ea. Potrivit Elenei Mateescu, pe parcursul următoarelor nopți valorile de temperaturi sunt preponderent negative.

Prognoza meteo. Începând de joi, 3 februarie până vineri, 4 februarie, vor fi intervale cu vânt puternic mai întâi în sudul și, local, în centrul țării, iar ulterior în nord-est. Local, în centrul țării, va ninge moderat, iar în zonele de munte vor fi ninsori abundente și condiții de viscol.

Vântul se va intensifica începând din dimineața zilei de joi, 3 februarie, mai ales în sudul Olteniei și Munteniei, unde rafalele maxime vor atinge, local, 60 – 75 km/h, anunţă ANM. Unele intensificări ale vântului se vor semnala și în sudul Transilvaniei, unde viteza la rafală va atinge 50 – 60 km/h, dar și pe spații mai restrâse în vestul și centrul țării.

 

Citește și: Alertă meteo COD GALBEN. Meteorologii anunță trei zile de ninsori puternice și viscol

În Transilvania și Maramureș, local, va ninge moderat, iar în Banat, Crișana și Dobrogea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, în general slabe cantitativ.Harta ninsorilor și ploilor pentru joi, 2 februarie, ora 13. Click pe imagine pentru harta interactivă.Vineri, 4 februarie, vor fi intervale cu vânt puternic în partea de nord-est a României, cu rafalele maxime de până la 50 – 70 km/h, mai ales în prima parte a zilei. Spre seară, ninsorile și ploile se vor extinde în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo. În zonele de munte, în special în Carpații Occidentali și în masivele din vestul Carpaților Orientali și Meridionali, va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, local, 40 – 50 de l/mp, iar în zonele înalte, la peste 1600 metri, ninsorile vor fi viscolite.