Prognoza meteo. Început de săptămână cu vreme rece, temperaturile abia dacă ajung la 10 grade Celsius

Pentru următoarele zile, prognoza meteo indică vreme frumoasă, dar rece. Temperaturile vor fi negative în timpul nopţii inclusiv la Bucureşti, iar maximele diurne nu vor mai trece de 10 grade Celsius săptămâna viitoare.

RomaniaTV.net
21 nov. 2020, 15:34
Prognoza meteo. Început de săptămână cu vreme rece, temperaturile abia dacă ajung la 10 grade Celsius

Prognoza meteo. Duminică, vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul, mai mult senin ziua, va avea unele înnorări spre seară și noaptea în jumătatea de nord a țării. Cu totul izolat, mai ales la munte, vor fi posibile fulguieli trecătoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în zona înaltă, în special a Carpaților Orientali și Meridionali, temporar va sufla tare, cu viteze ce la rafală vor depăși 75 km/h, spulberând zăpada depusă anterior. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 3 grade. Pe arii restrânse dimineața și local noaptea, în zonele joase de relief, îndeosebi din sud, est şi centru, se va semnala ceaţă.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea, când vor fi condiții de ceață. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad, potrivit ANM.

Prognoza meteo. Luni, vremea se va încălzi ușor, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic. În jumătatea de nord a țării înnorările se vor accentua treptat, dar numai pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, îndeosebi seara și noaptea. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Maramureș, mixte în Transilvania și mai ales ploi în Moldova și în Crișana. La munte va ninge.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în a doua parte a intervalului, când doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, trecător viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 3 grade. În primele ore ale zilei și, din nou, noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase de relief, va fi ceață.

Citeşte şi Peisaj de basm la Bâlea Lac. Ninge ca-n poveşti în România VIDEO

În Bucureşti, luni, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineața. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări spre seară și noaptea, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. La începutul și sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo. Marţi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase, în special din sud-vest, centru şi nord-est, dimineaţa şi noaptea local vor fi nori de plafon jos şi ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări la munte și în regiunile estice. Temperaturile maxime, în marea lor majoritate apropiate de cele normale la această dată, se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 grade în depresiunile intramontane şi 2…4 grade pe litoral.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei şi noaptea când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Miercuri, vremea va fi în continuare rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. În zonele joase vor fi nori joşi şi ceaţă – la începutul zilei pe alocuri în special în Oltenia, Transilvania şi Banat unde pe spaţii mici poate persista, iar noaptea şi în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de burniţă, iar în orele dimineţilor ceaţa se va asocia cu depunere de chiciură. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -13 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral.

La Bucureşti, miercuri, vremea se va menţine rece dimineaţa şi noaptea. La începutul zilei, dar cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii vor fi nori joşi şi ceaţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.