Prognoza meteo lunară. Vara se prelungeşte şi în septembrie, vortexul toamnei ocoleşte România

Weekend-ul va aduce o vreme însorită și caldă pentru această perioadă. Ziua, temperaturile vor depăși 25 de grade în mare parte din țară, dar nopțile vor fi ceva mai răcoroase, cu minime ce vor scădea în multe zone până la 10 - 12 grade. Avem prognoza pentru toată luna.

08 sept. 2023, 19:42
Prognoza meteo lunară. Vara se prelungeşte şi în septembrie, vortexul toamnei ocoleşte România

Prognoza meteo lunară. Vara 2023 a fost cea mai fierbinte vară înregistrată până acum, la nivel global, potrivit celui mai recent raport al Serviciului pentru Schimbări Climatice Copernicus, al Uniunii Europene. În România, vremea a fost capricioasă, cu puţine momente de caniculă, dar vara pare că se prelungeşte, cel puţin în timpul zilei, încă o lună în România.

Vara anului 2023 a fost cea mai caldă din istoria omenirii: „Temperaturile vor continua să crească atâta timp cât nu închidem robinetul emisiilor”
Cum va fi vremea până la finalul lunii. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni:

Prognoza meteo săptămâna 11.09.2023 – 18.09.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, anunţă ANM.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo săptămâna 18.09.2023 – 25.09.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Nori Shelf-Cloud pe cerul Romaniei. Elena Mateescu: „Sunt prevestitori de furtuna si instabilitate atmosferica accentuata” 

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

prognoza-4saptamani (3)

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.