Prognoza meteo luni 10 iulie 2023. Vremea va continua să se încălzească

Vremea va continua să se încălzească și va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi în creștere în sud-vestul țării.

09 iul. 2023, 15:18
Prognoza meteo luni 10 iulie 2023. Vremea va continua să se încălzească
Prognoza meteo luni 10 iulie 2023. Vremea va continua să se încălzească

Prognoza meteo luni 10 iulie 2023. LA NOAPTE Cerul va fi variabil în regiunile estice și nord-estice și mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime se vor situa între 7…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…21 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. BUCUREȘTI Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 14…15 grade.

Citeşte şi: Bucuraţi-vă de caniculă! „Super El Nino” poate aduce o iarnă cumplită în acest an. Europa îşi face stocuri pentru a evita o criză energetică

LUNI Vremea va continua să se încălzească și va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi în creștere în sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge izolat pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe și descărcări electrice – după-amiaza în zona Carpaților Orientali și în jumătatea estică a Carpaților Meridionali, precum și în nord-estul Munteniei, iar în a doua parte a nopții posibil în regiunile nord-vestice și centrale. Vântul va sufla moderat, local cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8…9 grade. BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

MARTI Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse caniculară în sud-vest, iar după orele prânzului disconfortul termic se va accentua în special în zona de câmpie din regiunile sudice și sud-vestice – unde indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice pe parcursul zilei și seara, pe arii restrânse în zonele montane și submontane și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în sud-vest și la munte, dar de scurtă durată și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9…10 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI Vremea călduroasă va persista în cea mai mare parte a țării și va fi local caniculară și cu disconfort termic accentuat în vest, sud și sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după amiaza pe arii restrânse în special la munte, iar în a doua parte a intervalului local în nordul, nord-vestul și parțial în centrul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 11 grade. BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară și disconfortul termic accentuat, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat.

JOI Vremea caniculară și disconfortul termic accentuat se vor menține în regiunile sud-vestice, sudice și de sud-est, în timp ce în rest local va fi călduroasă. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, astfel din a doua parte a zilei vor fi perioade cu averse, local torențiale, descărcări electrice, pe spații mici căderi de grindină și vijelii în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade. BUCUREȘTI Vremea se va menține caniculară și cu disconfort termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Fenomenul El Nino s-a declanşat, vine INFERNUL meteo, se anunţă o vară cu fenomene extreme şi temperaturi tropicale

DE VINERI PANA DUMINICA ȚARĂ Valorile termice diurne vor fi în scădere în primele două zile, dar vremea se va menține călduroasă în sud-vest, sud și sud-est, izolat caniculară în Lunca Dunării, apoi vor crește din nou spre valori caniculare în zonele de câmpie aferente acestor zone. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în prima zi în regiunile nordice, centrale, estice și sud-estice.