Prognoza meteo luni 28 noiembrie 2022. Temperaturile scad drastic în toată ţara

Astăzi vom avea parte de temperaturi mai scăute faţă de ultimele zile, dar caracteristice pentru această perioadă a anului. Astfel, maximele vor fi cuprinse în general între 5 şi 6 grade, anunţă meteorologii.

27 nov. 2022, 14:03
Prognoza meteo luni 28 noiembrie 2022. Temperaturile scad drastic în toată ţara
Prognoza meteo luni 28 noiembrie 2022. Temperaturile scad drastic în toată ţara

Prognoza meteo luni 28 noiembrie 2022. Vremea se răceşte în toată ţara şi vom avea semne de iarnă în toate regiunile.

LUNI

Vremea va fi predominant închisă în regiunile extracarpatice, unde se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii restrânse pe parcursul zilei, dar în extindere noaptea, când vor cuprinde Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Moldovei. În vestul, centrul și nord-vestul țării nebulozitatea stratiformă sau ceața va fi prezentă local în zonele joase de relief, în timp ce la deal cerul va deveni variabil, iar precipitații slabe mixte (burniță, fulguieli sau lapoviță) vor mai fi posibile doar izolat. La munte, pe alocuri, va mai ninge slab, îndeosebi la începutul intervalului. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului, în Bărăgan și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime se vor situa în general între -3 și 5 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant închisă, iar trecător mai ales spre seară și noaptea va ploua slab. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Vântul va sufla în general moderat.

Citeşte şi: Val de aer polar peste România. Vine urgia: temperaturile scad dramatic în toată țara

MARTI

În sudul și în estul țării, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă și temporar precipitații slabe sub formă de ploaie în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și sudul Banatului, mixte pe arii restrânse în Moldova, iar în Carpații Meridionali și Orientali, trecător, va ninge. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în zonele joase, local va fi ceață, posibil persistentă în Câmpia de Vest și pe văile din Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile sudice, cu viteze mai mari pe litoral și în sudul Banatului. Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul mediilor multianuale; astfel, maximele se vor încadra în general între 0 și 9 grade, iar minimele între -4 grade în nord-vest și 5…6 grade pe litoral și sudul Banatului.

BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă, iar mai ales în prima parte a zilei va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat, trecător cu unele intensificări, ce vor atinge viteze în general de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

MIERCURI

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice la sfârșitul lunii noiembrie. Cerul va fi noros în sudul și în estul țării, cu precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, local în sudul Banatului, în Oltenia și izolat în Muntenia și Dobrogea, iar în Moldova trecător mixte și condiții de polei. La munte pe arii restrânse se vor semnala fulguieli sau lapoviță. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice și în zona montană înaltă, dar cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, posibil ușor mai ridicate în Dealurile de Vest până spre 10 grade, iar cele minime în general între -3 și 4 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare închisă cu cer noros și trecător ploi slabe sau burniță. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

JOI

În regiunile intracarpatice, în condițiile unui cer temporar noros, valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât mediile multianuale și se vor situa în general între 3 și 9 grade, iar în restul țării vremea va fi relativ rece și închisă, cu maxime între 0 și 5 grade, mai ridicate doar pe litoral, spre 8…9 grade. Temperaturile minime, la nivelul întregii țări, se vor situa în general între -4 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații locale va fi ridicată în sud-vestul și sudul țării, în timp ce în rest acestea vor fi posibile pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a intervalului. Vor predomina ploile, iar în zona de munte și trecător în dealurile subcarpatice, precipitațiile vor fi mixte. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice și sud-estice. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Nebulozitatea va fi persistentă, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în a doua parte a zilei și noaptea. Vântul va continua să prezinte intensificări temporare, cu rafale de 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Citeşte şi: Prognoza din bătrâni decembrie 2022, cu Mihai Voropchievici: „Gromovnicul spune că va ninge de Moş Nicolae”

DE VINERI PANA DUMINICA În regiunile intracarpatice valorile termice diurne se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii decembrie, iar în restul țării vremea va fi relativ rece în prima zi, apoi temperatura va fi în creștere ușoară. În prima zi a intervalului, probabilitatea pentru precipitații locale va fi mai ridicată în regiunile sudice, iar în ultima zi în cele vestice și sud-vestice.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general închisă, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în prima zi a intervalului. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.