PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Revelion

PROGNOZA METEO. Vreme se menţine rece la începutul săptămânii. Luni vor mai fi posibile fulguieli slabe în Moldova, în Lunca Dunării și ploi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar noaptea vor scădea până la minus 13.

RomaniaTV.net
29 dec. 2019, 13:18
PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Revelion

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea se va ameliora în privința precipitațiilor, dar va fi mai rece decât în intervalul anterior pe timpul nopții, în majoritatea zonelor. Înnorări vor fi în prima parte a zilei în sud-estul țării, în extremitatea sudică și cea de est, unde doar izolat vor mai fi posibile precipitații slabe -fulguieli în Moldova și în Lunca Dunării și ploi pe litoral. Noaptea cerul se va înnora în regiunile nordice, iar spre dimineață în nordul Moldovei local vor fi precipitații mixte cu depunere de polei. În restul timpului și al teritoriului va fi cer variabil spre senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre, cu rafale de 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, ușor mai ridicate în vestul și nordul Olteniei; minimele termice din noaptea de luni spre marți, în general sub cele normale ale datei, se vor încadra între -13 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. Se va forma ghețuș, cu precădere în zonele montane, iar spre dimineață în zonele joase local se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

BUCUREŞTI Ziua, cerul va avea înnorări, mai ales în orele dimineții, vântul va sufla moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade. Noaptea, vremea va fi mai rece decât în precedentele nopți, cerul va fi degajat și vântul slab, dar va crește probabilitatea de a se forma ceață; temperatura minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MARTI

Valorile de temperatură vor marca o creștere în cea mai mare parte a țării. Ziua va începe cu ceață și chiciură pe alocuri în zonele joase mai ales din vestul teritoriului și cu înnorări în nordul Moldovei, unde vor mai fi precipitații slabe, mixte și depuneri de polei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special spre seară, la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice. Pe parcursul nopții, cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat vor fi precipitații slabe, de scurtă durată – predominant ninsori în zona montană și în extremitatea de nord a țării și mixte în regiunile estice și de sud-est. Spre dimineață va apărea din nou ceață, pe suprafețe restrânse. Vântul va crește în intensitate la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada depusă anterior și va avea intensificări locale și temporare în Moldova, sudul Olteniei și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -7 și 1 grad.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, în primele ore ale zilei vor fi condiții de ceață; noaptea vor fi înnorări temporare, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros și doar izolat se vor semnala precipitații slabe – ninsori la munte și mai ales lapoviță și ninsoare în zonele joase de relief din estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar local și temporar și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -4 grade.

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va fi normală termic. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul intervalului în extremitatea de est și sud-est a țării vor fi condiții pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 4 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

BUCUREŞTI Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.