Prognoza meteo miercuri 7 septembrie 2023. Vremea se încălzește din nou. Care vor fi temperaturile în perioada următoare

În mare parte din țară vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice diurne se vor situa uşor peste mediile multianuale. Cerul va fi senin în vest, nord-vest şi parţial în centru şi variabil în rest. Izolat vor fi posibile ploi slabe în zona Carpaţilor Orientali şi în sud-estul extrem al ţãrii.

06 sept. 2023, 14:15
Prognoza meteo miercuri 7 septembrie 2023. Vremea se încălzește din nou. Care vor fi temperaturile în perioada următoare
Prognoza meteo miercuri 7 septembrie 2023. Vremea se încălzește din nou

Prognoza meteo miercuri 7 septembrie 2023. La noapte în țară cerul va fi variabil în sudul, sud-estul şi nord-estul teritoriului şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral, unde va atinge viteze de pânã la 40…45 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 2 grade, dar şi mai ridicate pe litoral spre 19…21 de grade. Spre dimineaţã în centrul ţãrii şi în depresiunile intramontane izolat se va forma ceaţã.

Citește și Inundații în Grecia. Scene de coșmar din cauza ploilor torențiale: oameni morți și mașini ajunse în Marea Egee VIDEO

Prognoza meteo miercuri 7 septembrie 2023

BUCURESTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

JOI

TARA

Vremea va fi predominant frumoasã, iar în cea mai mare parte a ţãrii, valorile termice diurne se vor situa uşor peste mediile multianuale. Cerul va fi senin în vest, nord-vest şi parţial în centru şi variabil în rest. Izolat vor fi posibile ploi slabe în zona Carpaţilor Orientali şi în sud-estul extrem al ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est, cu precãdere pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre, cu rafale de cel mult 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19…21 de grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, cu precãdere în depresiuni se va forma ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu uşoare intensificãri dupã-amiaza. Temperatura maximã uşor mai ridicatã decât media multianualã a acestei date, va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 16 grade.

VINERI

TARA

Vremea va fi în continuare predominant frumoasã. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sudul Banatului şi local în Muntenia şi Dobrogea, în special pe litoral unde se vor atinge viteze de pânã la 45…50 km/h. Temperaturile maxime în general peste normalul climatologic în mare parte din ţarã, vor fi cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi 29…30 de grade în Câmpia de Vest şi sudul Câmpiei Române, iar cele minime se vor situa între 7 şi 18 grade, cu valori mai scãzute în estul Transilvaniei pânã spre 3 grade. Spre sfârşitul intervalului îndeosebi în centrul ţãrii izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi în continuare frumoasã. Cerul va fi variabil ziua şi mai mult senin noaptea. Pe parcursul zilei vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri dupã-amiaza (rafale de 35…40 km/h), apoi va deveni slab. Temperatura maximã va fi de 28…30 de grade, iar cea minimã, mai scãzutã faţã de noaptea precedentã, va fi de 11…13 grade.

SAMBATA

TARA

Vremea va fi frumoasã şi caldã. Cerul va fi senin dimineaţa şi noaptea şi variabil în restul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de la 23 de grade în depresiuni pânã la 29…30 de grade în Câmpia de Vest şi sudul Câmpiei Române, iar cele minime între 7 şi 17 grade, cu valori mai scãzute în estul Transilvaniei, unde se vor situa în jurul a 3 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. În timpul dimineţilor, în depresiuni se menţin condiţiile pentru formarea ceţii.

BUCURESTI

Vremea va fi frumoasã şi caldã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 13…14 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã pânã spre 10 grade.

DUMINICA

TARA

Vremea va fi în general frumoasã, iar din punct de vedere termic, caldã în vest, nord-vest şi parţial în centru şi apropiatã de normal în rest. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, dar cu unele înnorãri dupã-amiaza la munte şi în sud-est, unde izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 şi 15 grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, uşor mai scãzutã faţã de ziua precedentã, dar apropiatã de normalul climatologic al datei, va fi de 26…28 de grade, iar minima va fi de 10…13 grade.

LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA

Vremea va fi în general frumoasã, iar din punct de vedere termic apropiatã de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în timpul dupã-amiezilor în zona montanã şi în sud-est.

BUCURESTI

Vremea va fi în continuare frumoasã şi apropiatã de normalul termic al perioadei.

Citește și Ciclonul Daniel loveşte Europa. Elena Mateescu, director ANM: „Vorbim de o ciclogeneză explozivă”