PROGNOZA METEO. Ninge la Rânca şi pe Valea Prahovei. Nebulozitate stratiformă, vânt în rafală şi precipitaţii slabe

La munte a venit iarna, este frig și ninge de ore bune. La Rânca, Azuga și Predeal s-a depus deja strat de zăpadă LA NOAPTE, cerul va fi mai mult noros în estul și sud-estul țării, unde izolat se vor semnala ploi slabe, burniță, iar în Moldova trecător și lapoviță sau fulguială. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, însă mai ales spre dimineață, în zonele joase pe arii restrânse se va forma ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. 

07 ian. 2023, 13:48
PROGNOZA METEO. Ninge la Rânca şi pe Valea Prahovei. Nebulozitate stratiformă, vânt în rafală şi precipitaţii slabe

PROGNOZA METEO. În acest moment ninge ca în povești la Rânca. La fel și în stațiunile de pe Valea Prahovei, unde s-a depus deja strat de zăpadă. Conform meteorologilor, răcirea vremii era așteptată, dar temperaturile rămân peste cele normale perioadei.

PROGNOZA METEO DUMINICA Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice datei, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mixte în Moldova unde pot favoriza depunerile de polei și ploi sau burniță în Dobrogea și nord-estul Munteniei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar în sud, noaptea, se va forma nebulozitate stratiformă, trecător asociată cu burniță. Local, mai ales dimineața și noaptea, și cu precădere în regiunile extracarpatice, pe văi și în depresiuni, va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a intervalului, la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, unde la rafală se vor depăși 70…80 km/h și pe arii mai restrânse în vest, în est și în extremitatea de sud-est în general cu 40….50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 1 grad în jumătatea de nord a Moldovei până spre 12…13 grade în Banat și Crișana, iar cele minime în general între -3 și 5 grade. BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei. Nebulozitatea stratiformă va fi prezentă în prima parte a zilei și noaptea, când vor fi condiții și pentru ceață, iar după-amiaza cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade, potrivit ANM.

„Bombă ciclonică” la început de ianuarie 2023. A fost declarată stare de urgenţă, se anunţă rafale de cod roşu

PROGNOZA METEO LUNI Valorile de temperatură vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele obișnuite în prima decadă a lunii ianuarie. Pe parcursul zilei, în special în sud și în est, local vor fi înnorări, izolat ploi slabe sau burniță, iar dimineața pe spații mici se va semnala și ceață, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi parțial noros. Din orele serii, aria de nebulozitate și ploi va fi în extindere și va cuprinde jumătatea de vest a țării, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp. La altitudini mari în zonele montane vor predomina ninsorile, mai consistente și temporar viscolite în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări la munte, în general cu viteze de 60…70 km/h, iar în zona înaltă, în special a Carpaților Meridionali va sufla tare cu peste 90…100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonelor, mai frecvente și cu viteze de peste 55…60 km/h în Moldova și în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în sudul Olteniei și 14 grade în dealurile din Crișana, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în special în primele ore ale zilei când vor fi condiții de ceață și din nou în a doua parte a nopții, dar probabilitatea de ploaie slabă va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării, pe alocuri moderate cantitativ. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă (mai consistent în Carpații Meridionali), trecător în Transilvania și în nordul Moldovei, cu precădere noaptea, pot fi și precipitații mixte, iar în rest va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, în regiunile estice și sud-estice, dar și în sud-vestul teritoriului. Valorile termice, deși în scădere în jumătatea de nord-vest, se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 4 și 13 grade și minime în general între 0 și 7 grade. BUCUREȘTI Vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, dar va fi închisă și va ploua moderat cantitativ în mare parte din interval. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Accuweather a modificat prognoza meteo pentru România. Când va ninge, de fapt, în Bucureşti

PROGNOZA METEO MIERCURI ÎN ȚARĂ Valorile termice, cu precădere cele din timpul nopții, vor fi în scădere față de intervalul precedent, dar vor continua să se situeze peste normele acestei perioade din an. Cerul va fi temporar noros și pe spații restrânse -cu probabilitate mai mare în regiunile sudice- vor fi precipitații slabe, trecătoare, mai ales ploaie și burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime în general între -4 și 3 grade. În special în a doua parte a nopții, pe alocuri se va forma ceață. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în scădere, dar se vor situa peste cele normale în a doua decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile trecător precipitații slabe, mai ales ploaie sau burniță. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -3…0 grade. DE JOI PANA SAMBATA Temperatura aerului va avea valori peste cele normale în cea mai mare parte a țării. Local și temporar vor fi precipitații în general slabe