Prognoza meteo. Ninsori şi viscol în mai multe zone. Când trece episodul de iarnă autentică

Prognoza meteo. Vremea se menţine rece. În cursul zilei de joi cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-estul țării, unde temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în primele ore ale intervalului, când la rafală se vor depăși 70...80 km/h, în timp ce în Carpații Meridionali și de Curbură 80...90 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 20:19
Prognoza meteo. Ninsori şi viscol în mai multe zone. Când trece episodul de iarnă autentică

PROGNOZA METEO. LA NOAPTE în jumătatea de sud-est a teritoriului vremea se va înrăutății. Vor predomina ninsorile în Moldova, apoi și în Muntenia, Dobrogea și sudul Olteniei și local se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări susținute în regiunile estice și sud-estice, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h. În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ, iar în zona montană înaltă din Carpații de Curbură și din estul Carpaților Meridionali, va fi viscol puternic cu rafale de peste 100…120 km/h. În prima parte a nopții, vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vântul va prezenta intensificări susținute cu viteze la rafală de peste 60…70 km/h. Vor fi precipitații la început mixte, apoi doar ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Temporar ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va diminua. Temperatura va scădea de la 2…3 grade până la -2…0 grade spre dimineață când se va forma ghețuș.

PROGNOZA METEO JOI. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-estul țării, unde temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în primele ore ale intervalului, când la rafală se vor depăși 70…80 km/h, în timp ce în Carpații Meridionali și de Curbură 80…90 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Seara și noaptea nebulozitatea și aria ninsorilor se va extinde, îndeosebi în nord, centru și est, iar vântul va mai prezenta intensificări în zona montană unde zăpada va fi spulberată și la cote mult mai reduse în rest. În funcție de condițiile locale, va crește probabilitatea de apariție a ghețușului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, iar cele minime se vor situa între -7 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va prezenta înnorări și trecător va mai ninge slab în primele ore ale zilei și din nou spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la începutul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Vor fi condiții de producere a ghețușului.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi rece, geroasă noaptea îndeosebi în nordul și centrul teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea regiunilor și mai ales în prima parte a intervalului vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare, local în centrul și sud-estul țării și izolat în rest. La munte va ninge. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari în zonele de munte unde zăpada va fi spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -15 și -5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, când se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece, local geroasă dimineața și mai ales noaptea. Cerul va fi variabil în regiunile estice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane, în Moldova, Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 4 grade, iar cele minime între -18 și -3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiții de ceață și chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi rece, geroasă noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -10…-8 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va menține local geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări pe crestele montane și la cote mai reduse, pe arii restrânse și în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 7 grade, iar cele minime între -11 și -1 grad, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi deosebit de rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 4 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

DE LUNI PANA MIERCURI Vremea se va încălzi treptat în toată țara. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată.