PROGNOZA METEO. Nu scăpăm de ploi nici în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, centru, est și sud, precum și în zonele de munte. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 18:36
PROGNOZA METEO. Nu scăpăm de ploi nici în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în regiunile estice și sud-estice și pe arii mai restrânse îndeosebi în cele nordice și centrale, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare în primele ore ale nopții vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

PROGBOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, centru, est și sud, precum și în zonele de munte. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta începând din orele amiezii prin perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei când vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină, în vest și nord-vest, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul ţării, cu o probabilitate mai mare în centru și în sud-vest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi caldă în toată ţara, local călduroasă după-amiaza. În regiunile nord-vestice şi în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta local prin înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice; izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea unele intensificări în sud-vest, pe crestele montane, iar de scurtă durată posibil şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea se va menţine caldă, cu o după-amiază călduroasă în special în zonele de câmpie; temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 33 de grade. În nordul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil chiar vijelii și căderi de grindină. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu o maximă termică în jurul a 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

DE LUNI PANA JOI

ÎN ȚARĂ: În vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răcori de la o zi la alta şi va ploua pe arii extinse, mai ales în prima parte a intervalului. În regiunile sudice şi sud-estice vremea va fi călduroasă în prima zi; apoi valorile termice vor fi în scădere treptată şi în aceste zone şi se vor semnala ploi locale.

BUCUREȘTI: Vremea va fi călduroasă în prima zi, apoi valorile termice vor scădea treptat şi vor fi posibile ploi temporare.

Citeşte şi Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în aproape toată ţara, inclusiv în Bucureşti. A fost emisă o nouă alertă COD PORTOCALIU