Prognoza meteo. Nu uitaţi ochelarii de soare, luni avem o zi veritabilă de vară. Cum va fi vremea de marţi

La noapte, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări în regiunile vestice și în zona montană înaltă. Temperaturile minime, vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. Peste zi, mercurul din termometre urcă însă la 30 de grade Celsius.

31 mart. 2024, 13:43
Prognoza meteo. Nu uitaţi ochelarii de soare, luni avem o zi veritabilă de vară. Cum va fi vremea de marţi

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima zi a lunii aprilie în aproape toată țara, local călduroasă îndeosebi în regiunile sudice și estice; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, cu valori mai scăzute doar pe litoral și în deltă unde se vor înregistra 16…21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 3 și 15 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil și vânt slab și moderat, local cu intensificări în zona montană înaltă și în regiunile vestice și pe arii restrânse în cele centrale și estice. Noaptea înnorările se vor accentua în jumătatea de vest a teritoriului, unde și vântul va avea intensificări susținute, în general cu viteze de 55…65 km/h și de peste 90…100 km/h în zona montană înaltă. Îndeosebi spre sfârșitul nopții vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice pe arii relativ extinse în Banat, Crișana și Maramureș și izolat în Transilvania și Oltenia, iar la altitudini de peste 1800, trecător se vor semnala precipitații mixte. BUCUREȘTI Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, călduroasă după-amiaza cu o temperatură maximă de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…14 grade.

Climatologul Roxana Bojariu avertizează că vremea e capricioasă: „În 2017, am avut viscol în partea a doua a lunii aprilie, în zona Moldovei”
Prognoza meteo MARTI Vremea va fi vântoasă și se va răci, mai accentuat în regiunile intracarpatice, unde valorile termice diurne se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei, în timp ce în restul teritoriului se vor menține peste acestea. Pe parcursul zilei vântul va prezenta intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h și local de peste 70…75 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 90…100 km/h. Cerul va prezenta înnorări și va ploua mai ales sub formă de aversă și se vor semnala descărcări electrice în Maramureș și local în Banat, Crișana și Transilvania. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene izolate. La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Maramureș și 27 de grade în estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei, iar cele minime se vor situa între 1 și 11 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi vântoasă și se va răcori, dar valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în general cu viteze de 55…65 km/h, apoi va deveni slab și moderat. T emperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Se anunță o vară caniculară! Șefa ANM trage un semnal de alarmă despre deficitul de precipitații. Elena Mateescu: ”Deja vorbim de secetă pedologică în jumătatea estică a țării”
Prognoza meteo MIERCURI Valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și va ploua local -ziua în zonele montane și submontane, iar noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, iar în restul teritoriului ploi slabe se vor semnala izolat; vor fi mai ales averse, pe arii restrânse vor fi posibile descărcări electrice, iar la altitudini foarte mari la munte vor fi și precipitații mixte. Vântul va fi în diminuare față de intervalul precedent, totuși va mai avea intensificări ziua la munte, în special în Carpații Orientali, local în nord, nord-est și centru și pe spații mici, trecător, și în restul țării. T emperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât și noaptea în depresiunile din estul Transilvaniei. BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor continua să scadă ușor, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat ziua și slab în timpul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo JOI Valorile termice vor fi în continuare ușor mai ridicate decât cele specifice în prima decadă a lunii aprilie în majoritatea zonelor. Cerul va deveni variabil în regiunile sud-vestice, dar va avea înnorări -mai ales ziua- în restul teritoriului; va ploua local în nord și în centru, precum și la munte și pe arii restrânse în celelalte zone; pe crestele montane se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări, îndeosebi la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros ziua când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade.