Prognoza meteo. Oscilaţii mari de la o zi la alta, cu ceaţă dimineaţa, ploi spre seară şi vânt enervant toată ziua

Valorile termice vor fi în scădere față de nopțile precedente, iar în regiunile intracarpatice se vor apropia de normele climatologice; astfel minimele vor fi cuprinse în general între -7 și 3 grade. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în estul și sud-estul teritoriului, unde izolat vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie.

14 feb. 2024, 13:21
Prognoza meteo. Oscilaţii mari de la o zi la alta, cu ceaţă dimineaţa, ploi spre seară şi vânt enervant toată ziua

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Excepție vor face regiunile sud-estice și estice, unde temporar cerul va fi noros, iar în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei pe alocuri va ploua slab și pe parcursul zilei vântul va avea unele intensificări (viteze la rafală în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -10 grade, dar și mai ridicate, până la 5…6 grade în deltă și pe litoral. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, se va semnala ceață.

București

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări după-amiaza și în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Alertă de ultima oră de la ANM. Meteorologii au emis cod galben si portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și depunerea unui strat nou de zăpadă
Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în majoritatea zonelor țării (temperaturi apropiate de mediile climatologice urmând a se înregistra ziua pe litoral, iar noaptea în zonele depresionare). Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în estul și sud-estul teritoriului, unde pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în Dobrogea, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, ziua cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4…5 grade în Dealurile de Vest și în zona costieră. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.

București

Valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în prima parte a zilei și spre dimineață, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Noaptea vor fi condiții de ceață.

Citește și: Prognoza meteo. Potop peste România, va ploua până la începutul lunii martie în toată ţara

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării; astfel, maximele se vor încadra între 5…6 grade în estul Dobrogei și 14…15 grade în Banat și Crișana, iar minimele vor fi cuprinse între -7…-5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4…5 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe spații mici ploi slabe în estul și sud-estul teritoriului, iar în a doua parte a intervalului în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, anunţă ANM.

București

Valorile termice se vor situa în continuare peste normele climatologice. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade, iar cea minimă în jurul a 0 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste normele climatologice; temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -1 și 4 grade. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații slabe va crește în special în nord, centru și nord-est; vor fi ploi, iar la munte și ninsori sau lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat. Izolat se va semnala ceață.

București

Regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Valorile termice, cu ușoare oscilații de la o zi la alta, se vor situa în general peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii februarie. Va ploua local și temporar în majoritatea regiunilor, iar în zonele montane vor fi perioade cu precipitații mixte.

București

Temperatura aerului va avea în continuare valori peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea ca temporar să plouă slab va fi relativ ridicată.