PROGNOZA METEO PE 3 ZILE: Vreme caldă, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal

După cum anunţă meteorologii, se pare că nici în perioada următoare nu vine iarnă pe meleagurile noastre. Temperaturile rămân mai ridicate decât ar fi normal, atât ziua cât şi noaptea, pe tot parcursul săptămânii.

RomaniaTV.net
04 ian. 2014, 17:05
PROGNOZA METEO PE 3 ZILE: Vreme caldă, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal

Duminică va fi cald, mai ales în vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte. Astfel, maximele pornesc de la 1 grad în Moldova, şi ajung până la 14 grade în Banat şi Crişana. Dar vremea nu va fi frumoasă că aspect, căci cerul va fi acoperit de nori, în vestul şi nord-vestul ţării plouă puţin, iar în regiunile extracarpatice ceaţă rămâne fenomenul meteorologic de interes, posibil asociată trecător cu burniţă. 

Prin urmare, pe spaţii restrânse, sunt depuneri de polei, atenţie la traficul rutier! iar în Banat, Dobrotgea, Moldova şi zona de munte şi vântul suflă mai alert. Şi în Capitală duminică cerul va avea înnorări mai ales în orele dimineţii, ceaţă va fi şi ea prezentă, iar la amiază termometrele vor indica 4…6 grade, vremea va fi deci mai caldă decât în mod normal la această dată.

Luni tot caldă rămâne vremea, cu temperaturi la amiază de la 3…4 grade în zonele cu ceaţă mai persistenţa, până la 15 grade în Dealurile de Vest. Ceaţă va fi prezenţa în estul şi sudul ţării, pe când în celelalte regiuni, doar temporar cerul se va acoperi de nori.

În Capitală va fi cu mult mai cald decât ar fi normal la început de ianuarie, mercurul din tremometre urcă la amiază spre 8…9 grade. Şi această în condiţii de cer parţial acoperit de nori şi fără adiere de vânt.

Marţi tot caldă rămâne vremea, mai ales în vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte, unde soarele este mai generos şi ceaţă apare doar pe ici pe colo în zori de zi. iar la amiază termometrele vor indica 3…4 grade, local, în Moldova, în timp ce în Dealurile Banatului vor fi 14 grade.

În Bucureşti sărbătoarea Sfântului Ion vine cu nori mulţi ce acoperă soarele întreagă zi, ceaţă va fi şi ea prezenţa mai ale în orele dimineţii, posibil să apară trecător şi burniţă, iar la amiază vor fi aproximativ 5 grade în termometre.

Miercuri va fi frumos la deal şi la munte, unde temepaturile rămân ridicate, însă în zonele joase, din sudul şi estul ţării, ceaţă va fi din nou prezent, posibil asocita cu burniţă. iar maximele zilei pornesc de la 1…2 grade în zonele cu ceaţă şi ating din nou 14…15 grade în Banat. Iar pentru următoarele zile tendinţa este că temepaturile să fie în continuare mai ridicate decât cele normale pentru prima jumătate a lui Ianuarie.*** Atât