Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara vine cu furtuni, oscilaţii termice şi descărcări electrice

Vremea se încălzeşte semnificativ în toată ţara, temperaturile vor fi mult peste cele normale. Meteorologii au emis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 25 martie - 7 aprilie.

25 mart. 2024, 12:02
Prognoza meteo pe două săptămâni. Primăvara vine cu furtuni, oscilaţii termice şi descărcări electrice
Vreme rea în toată România. Până când vom avea ploi, vânt, descărcări electrice şi grindină

Prognoza meteo BANAT

Vremea va fi în încălzire până în data de 2 aprilie, iar în mare parte din interval valorile termice se vor situa cu mult peste normele climatologice. În perioada 26-28 martie şi cu o probabilitate ridicată şi după data de 3 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 17…20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 şi 31 martie) se vor atinge valori diurne de 23…25 de grade. În privinţa temperaturilor minime, după o noapte rece (25/26 martie) când vor fi valori în jurul a 0 grade (şi prin urmare se va produce local brumă), încălzirea semnificativă se va resimţi şi la valorile nocturne care vor fi de 6…9 grade, mediat regional. Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 2 şi 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice.

Ninsorile au revenit în România. La munte a nins viscolit și s-a așternut strat de zăpadă. Unde se circulă în condiții de iarnă
CRIŞANA

Vremea va fi în încălzire până în data de 2 aprilie, astfel că, în mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Între 26 şi 28 martie şi după data 3 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 16…20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 şi 31 martie) se vor atinge valori diurne de 22…25 de grade. În privinţa temperaturilor minime, după o noapte rece (25/26 martie) când vor fi şi valori în jurul a 0 grade (şi prin urmare se va produce local brumă), încălzirea semnificativă se va resimţi şi la valorile nocturne care vor fi de 5…9 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi între 2 şi 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice, anunţă ANM.

Prognoza meteo TRANSILVANIA

La începutul intervalului, valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu medii regionale ale maximelor de 11…14 grade şi ale minimelor de -3…0 grade (în primele nopţi urmând a se produce local brumă). Din data de 28 martie şi până spre 3 aprilie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă din an, cele diurne urmând a fi de 20…23 de grade, iar cele minime de 3…7 grade, mediat regional. O uşoară răcorire a vremii va fi posibilă în ultimele zile ale intervalului de referinţă. Va ploua local în jurul datei de 28 martie şi cu probabilitate ridicată şi după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, însoţite pe alocuri de fenomene electrice.

MARAMUREŞ

Vremea va fi în încălzire semnificativă, iar în cea mai mare parte a intervalului temperatura aerului va avea valori cu mult peste normele climatologice. Astfel, în primele zile se vor înregistra, în medie, maxime termice de 15…18 grade şi minime de -2…2 grade (prin urmare local se va produce brumă). Între 28 martie şi 2 aprilie, temperaturile diurne vor fi de 20…22 de grade, iar cele nocturne de 6…8 grade, mediat regional, ulterior fiind estimată o uşoară răcorire a vremii. Va ploua pe alocuri în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 2 aprilie; vor fi mai ales averse şi izolat se vor semnala descărcări electrice.

„Zăpada mieilor” în România! Meteorologii Accuweather anunţă ninsori și viscol
MOLDOVA

Vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că, în mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice. La începutul perioadei, se vor înregistra temperaturi maxime de 13…16 grade şi minime de 0…3 grade (fiind condiţii de producere a brumei în special în nordul regiunii), iar între 28 martie şi 3 aprilie vor fi valori diurne de 20…23 de grade şi nocturne de 5…8 grade, mediat regional. Spre sfârşitul celei de a doua săptămâni va fi posibil ca vremea să se mai răcorească. Va ploua pe alocuri în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse şi izolat se vor semnala descărcări electrice.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240325111012

Prognoza meteo DOBROGEA

La începutul intervalului, vor fi uşoare oscilaţii termice, iar valorile vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu maxime de 12…16 grade şi minime de 3…5 grade. Din 29 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că -până spre finalul perioadei de referinţă- vor fi temperaturi în medie de 18…22 de grade ziua (uşor mai mici la început pe litoral) şi 6…10 grade noaptea. După episodul ploios din 25 martie, până spre finalul celor două săptâmâni (4-5 aprilie), probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, averse şi descărcări electrice fiind posibile pe spaţii
mici în jurul datei de 28 martie.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului, vor fi uşoare oscilaţii termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice; se vor înregistra maxime de 13…17 grade şi minime de 0…5 grade, fiind posibilă producerea brumei în nordul regiunii. Din 28 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că -până spre finalul perioadei de referinţă- ziua vor fi temperaturi de 20…25 de grade, iar noaptea de 6…10 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala în 28 martie, iar perioade în care va ploua vor fi cu o probabilitate relativ ridicată şi după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice.

Prognoza meteo OLTENIA

În primele zile ale intervalului, vor fi uşoare oscilaţii termice, iar valorile termice vor fi local apropiate de normele climatologice, cu maxime de 14…17 grade şi minime de 2…5 grade, mai coborâte în noaptea de 25/26 martie când în nordul regiunii vor fi temperaturi negative şi condiţii de brumă. Din 28 martie, însă, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că -până spre finalul perioadei de referinţă- ziua vor fi temperaturi de 20…24 de grade, iar noaptea de 6…10 grade, mediat regional. Va ploua local în 27-28 martie, iar perioade cu ploi vor fi cu o probabilitate ridicată şi după
data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice.

Prognoza meteo LA MUNTE

Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic în general apropiat de cel normal, în medie cu temperaturi maxime de 0…5 grade şi minime negative, până spre -6…-4 grade. Din data de 28 martie, vremea se va încălzi treptat, astfel că -până spre finalul intervalului de referinţă- se vor înregistra valori mult mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă din an, ziua în medie de 6…14 grade, chiar mai ridicate la altitudini de sub 1000 m, iar noaptea de 1…7 grade. La începutul intervalului pe spaţii mici vor fi pecipitaţii mixte, iar în data de 28 martie pe arii relativ extinse vor fi mai ales ploi. Probabilitatea pentru precipitaţii predominant sub formă de ploaie va fi ridicată şi după data de 3 aprilie.