Ninsorile au revenit în România. La munte a nins viscolit și s-a așternut strat de zăpadă. Unde se circulă în condiții de iarnă

Iarna a revenit în România. La Predeal și Rucar a nins viscolit, iar drumarii au intervenit de urgență să deszăpezească drumurile naționale din județul Brașov și Covasna.

25 mart. 2024, 08:43

Ninsorile au revenit în România. La munte ninge și viscolește. Se circulă în condiții de iarnă în Sibiu și Covasna, iar pe șoseaua spre munte drumarii au ieșit cu zeci de utilaje. Echipajele de intervenție ale drumarilor au ieșit la deszăpezit pe DN1, DN1A, DN73 și DN73 A.

Citește și: „Zăpada mieilor” în România! Meteorologii Accuweather anunţă ninsori și viscol

La această oră este în vigoare o alertă cod galben de ninsori valabilă până luni seara, la ora 20.00, pentru Carpații Meridionali și de Curbură.

Potrivit ANM, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.
Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

Citește și: Prognoza meteo 25 martie 2024. Ploi și ninsori, de Buna Vestire. Cum va fi în Capitală!

Dacă la munte ninge, în restul țării plouă, chiar abundent în sud.

Autoritățile recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență sporită și să se informeze în prealabil cu privire la starea drumurilor înainte de a porni la drum.

De marți vremea se ameliorează, marți și miercuri încă vom mai avea ploi, dar nu cu cantități prea mari și vremea se încălzește desul de repede.