Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea se răcește în toată țara. Unde va ninge în ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în perioada 9 – 22 ianuarie 2023.

09 ian. 2023, 12:42
Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea se răcește în toată țara. Unde va ninge în ianuarie

Prognoza meteo BANAT

Valorile de temperatură, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de 0…1 grad. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și va atinge medii ale maximelor de 9…10 grade și ale minimelor de 2…3 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 10 – 11 ianuarie.

 

Prognoza meteo CRIŞANA
Valorile termice, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, până la medii ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 6…9 grade și ale minimelor de 0…2 grade. În intervalul 10 – 11 ianuarie probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată, potrivit ANM.

Citește și: Alertă meteo în România. ANM anunță ninsori și viscol la munte, ploi în rest. Prognoza meteo actualizată

 

Prognoza meteo TRANSILVANIA
Pe parcursul celor 2 săptămâni, temperaturile maxime medii nu vor avea oscilații semnificative și se vor încadra între 5 și 8 grade. Temperaturile minime medii, în prima săptămână vor avea ușoare fluctuații de la o zi la alta și se vor încadra între -1 și 3 grade, iar în
doua săptămână nu vor avea variații semnificative și se vor încadra între -2 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie.

Citește și: PROGNOZA METEO. Vine primăvara, românii vor vedea zăpada doar la televizor sau în vacanţele din străinătate

 

Prognoza meteo MARAMUREŞ
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice, în scădere de la o zi la alta, vor coborî până la medii ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii
regionale ale maximelor de 5…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie.

 

Prognoza meteo MOLDOVA
În cea mai mare parte a intervalului estimat valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6…8 grade, iar ale minimelor de 0…4 grade. Ușor mai rece se estimează pentru zilele de 11 și 12 ianuarie, când maximele vor coborî la valori de 4 grade mediat regional. Probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, iar în
restul timpului acestea se vor semnala doar pe alocuri.

 

Prognoza meteo DOBROGEA
Intervalul de prognoză va debuta cu vreme deosebit de caldă raportat la normele specifice regiunii, apoi se va răci, astfel că în zilele de 12, 13, 14 și 15 ianuarie va fi doar ușor mai cald decât normal, după care iar se va încălzi în cea mai mare parte a regiunii. În aceste condiții, mediile valorilor maxime vor varia între 8 și 12 grade, iar ale celor minime între 3 și 7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, apoi acestea se vor semnala doar pe alocuri și trecător.

 

Prognoza meteo MUNTENIA
Valorile termice vor oscila de la o zi la cealaltă, însă pe tot parcursul intervalului se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 6..8 grade în zilele de 11, 12, 13, 21 și 22 ianuarie, până spre 10 grade în a doua zi din interval și din
nou în perioda 16…20 ianuare. Minimele se vor situa între 0 și 4 grade, valori mediate regional. În 11 și 12 ianuarie vor fi precipitații pe arii extinse, iar în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai scăzută.

 

Prognoza meteo OLTENIA
Regimul termic se va situa în general peste cel climatologic specific perioadei, însă temperaturile vor avea totuși variații de la cele mai mici valori, cu media maximelor de 6 grade la debut, precum și în 12 ianuarie, până spre 10 grade în intervalul 16…19 ianuarie. Minimele vor avea și ele variații, între 0 și 4 grade, cu cele mai calde nopți între 10 și 13 ianuarie și din nou între 18 și 21 ianuarie. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 10, 11, 19, 20 și 21 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala trecător și izolat.

 

LA MUNTE

Vremea se va răci ușor și treptat până în data de 13 ianuarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 2 spre -2 grade și ale minimelor de la -2 până la -6 grade. După acest proces regimul termic va deveni oscilant, astfel că valorile diurne vor fi de -1…2 grade, iar cele nocturne de -6…-2 grade. Precipitațiile iși vor face apariția pe aproape tot intervalul estimat, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să fie extinse în zilele de 10 și 11 ianuarie.