PROGNOZA METEO. Vine primăvara, românii vor vedea zăpada doar la televizor sau în vacanţele din străinătate

Cerul va fi variabil, mai mult noros în jumãtatea de nord a ţãrii. Vor fi precipitaţii slabe la noapte, mixte în Maramureş, mai ales sub formã de ninsoare local la munte, în nordul şi centrul Moldovei, estul Transilvaniei şi predominant sub formã de ploaie, pe arii restrânse, în restul Transilvaniei şi în Crişana. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în zona montanã.

06 ian. 2023, 14:30
PROGNOZA METEO. Vine primăvara, românii vor vedea zăpada doar la televizor sau în vacanţele din străinătate

PROGNOZA METEO SAMBATA

TARA
Valorile termice, mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 13 grade, maximele, iar cele minime între -3 şi 5 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral şi în Dealurile de Vest. În nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii cerul va fi mai mult noros şi mai ales în prima parte a zilei, pe alocuri, vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la altitudini de peste 1400 m, mixte la altitudini mai mici precum şi în Moldova, predominant sub formã de ploaie în Transilvania şi doar ploaie în Dobrogea şi nordul Munteniei. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu uşoare intensificãri în prima parte a intervalului, în zona montanã înaltã. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, va fi ceaţã.
BUCURESTI
Deşi în scãdere faţã de ziua anterioarã, valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil ziua, iar noaptea va creşte probabilitatea sã se formeze nori joşi, stratiformi sau ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de -3…0 grade.

Prognoza meteo. Ninge în weekend, dar vremea este departe de minima absolută din ianuarie de MINUS 38,8 grade Celsius

PROGNOZA METEO DUMINICA

TARA
Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice datei, în cea mai mare parte a ţãrii. În regiunile estice şi sud-estice cerul va fi mai mult noros şi pe suprafeţe mici vor fi precipitaţii slabe mixte la munte şi în Moldova şi ploaie în Dobrogea. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar în sud, noaptea, va fi nebulozitate joasã, stratiformã şi izolat burniţã. Local, mai ales dimineaţa şi noaptea, şi cu precãdere în regiunile extracarpatice, pe vãi şi în depresiuni, va fi ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri îndeosebi în a doua parte a intervalului, la munte, la altitudini mari, în special pe creste, unde la rafalã se vor depãşi 70…80 km/h şi pe arii mai restrânse şi la intensitãţi mai mici în vest, în est şi în extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 12 grade, cu valorile mai scãzute în Moldova, iar cele minime între -3 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în sudul Banatului.

BUCURESTI
Valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua anterioarã, se vor situa în continuare peste mediile climatologice multianuale specifice datei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea probabilitatea pentru ceaţã sau nori joşi, stratiformi, va fi ridicatã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo. Ninge în weekend, dar vremea este departe de minima absolută din ianuarie de MINUS 38,8 grade Celsius

PROGNOZA METEO LUNI

TARA
Valorile de temperaturã vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadã a lunii ianuarie. Pe parcursul zilei, în special în sud şi în est, local vor fi înnorãri, izolat ploi slabe sau burniţã, iar dimineaţa pe spaţii mici se va semnala şi ceaţã, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi parţial noros. Din orele serii, aria de nebulozitate şi ploi va fi în extindere şi va cuprinde jumãtatea de vest a ţãrii, iar pe alocuri se vor acumula cantitãţi de apã de peste 15…20 l/mp; la altitudini mari în zonele montane vor predomina ninsorile, mai consistente şi temporar viscolite în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele masivelor sudice, dar va avea intensificãri şi în restul zonelor, mai frecvente şi cu viteze mai mari în Moldova şi în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în sudul Olteniei şi în estul Transilvaniei şi 14 grade în dealurile din Crişana; minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.
BUCURESTI
Valorile termice se vor situa cu mult peste media multianualã a datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în special în primele ore ale zilei când se poate forma şi ceaţã şi din nou în a doua parte a nopţii, dar probabilitatea de ploaie slabã va fi redusã. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi slab. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.

Val de aer polar peste Europa. Avertizări meteo cod roşu şi portocaliu de ger şi vânt puternic în mai multe ţări

PROGNOZA METEO MARTI

TARA
Vremea va fi în general închisã, cu precipitaţii în toate regiunile, pe alocuri mai însemnate cantitativ. La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, în Transilvania şi trecãtor în Maramureş şi nordul Moldovei, cu precãdere noaptea, vor fi şi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale pe crestele montane, în regiunile estice şi sud-estice, dar şi în sud-vest. Valorile termice, deşi în scãdere în jumãtatea de nord-vest, se vor menţine peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 4 şi 13 grade şi minime în general între -1 şi 7 grade.
BUCURESTI
Vremea se va menţine caldã pentru aceastã perioadã din an, dar va fi închisã şi va ploua în mare parte din interval. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
Temperatura aerului va avea valori peste cele normale în mare parte din ţarã. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicatã la începutul intervalului în jumãtatea de sud-est, apoi în regiunile vestice.
BUCURESTI
Deşi în scãdere uşoarã, valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale în aceastã perioadã. Temporar -cu precãdere la începutul intervalului- vor fi precipitaţii slabe.