Seceta scoate la iveală secrete întunecate. Din ce în ce mai multe cadavre sunt găsite pe fundul unui lac aproape secat

Poliţia din Lake Mead, de lângă Las Vegas, găsește tot mai multe rămășițe umane. Pe măsură ce lacul a început să se micșoreze din cauza secetei, iar pe alocuri chiar să sece, a început să-și dezvăluie secretele întunecate.

25 aug. 2022, 14:12
Seceta scoate la iveală secrete întunecate. Din ce în ce mai multe cadavre sunt găsite pe fundul unui lac aproape secat

Autoritățile au găsit rămășițe umane în lac de cinci ori în acest sezon, dintre care trei au fost găsite în zona Swim Beach. Deocamdată, nu se știe dacă părțile corpului descoperite pe acea plajă aparțin uneia sau mai multor persoane.

Medicul legist al comitatului Clark a identificat rămășițele umane găsite în Golful Callville în mai ca fiind cele ale unui bărbat de 42 de ani care s-ar fi înecat în urmă cu două decenii. Potrivit rapoartelor poliției, Thomas Erndt din Las Vegas a fost raportat înecat pe 2 august 2002, potrivit NBC News. „Identificarea s-a bazat pe informațiile adunate în timpul investigației, pe analiza ADN și pe rapoartele originale ale incidentului. Cauza și modalitatea morții lui Erndt nu au fost stabilite în acest moment„, a declarat Dan Kulin, purtătorul de cuvânt al comitatului Clark.

Notificarea decesului a fost publicată pe 8 august 2002 în ziarul Las Vegas Review-Journal. În ea, scrie că Erndt a sărit din barcă, că este considerat dispărut și presupune că s-a înecat. Potrivit necrologului, Erndt era tatăl a doi copii.

Un corp într-un butoi

La începutul lunii mai, pe malul noroios al lacului a fost găsit un butoi cu rămășițele unui corp uman. Poliția a spus că este o persoană care a fost ucisă în anii 1970 sau 80. Butoiul găsit, puternic corodat, a fost observat de oamenii care navigau cu barca. Ancheta a concluzionat că este vorba despre un caz de omor. Îmbrăcămintea și încălțămintea victimei i-au ajutat pe anchetatori să stabilească data aproximativă a morții, deoarece unele dintre haine erau bine conservate și etichetele erau vizibile.

Aproximativ zece zile mai târziu, tot în luna mai, două surori care făceau paddle boarding au descoperit un alt cadavru descompus. „La început am crezut că sunt rămășițele unei oi, apoi am început să săpăm puțin și am găsit o falcă. Mi-a fost greu să cred că am găsit de fapt rămășițele unui corp uman„, a spus Lindsey Melvin.

Citeşte şi Seceta lovește producția de miere. Apicultorii sunt nevoiți să crească prețurile pentru a-și acoperi pagubele

O zonă asociată cu mafia

Ultima descoperire de rămășițe umane a avut loc pe 15 august la Swim Beach. Înainte de aceasta, un al treilea set de rămășițe parțiale a fost găsit în zonă pe 25 iulie, după care autoritățile au găsit mai multe oase pe 6 august.

Rămășițele cadavrelor găsite pe 25 iulie au fost văzute de un vizitator pe plajă. Anchetatorii au intrat apoi în posesia rămășițelor și au demarat o anchetă.

Las Vegasul din apropiere a fost istoric un paradis pentru criminalii legați de mafie, iar mafia se crede că a aruncat trupurile inamicilor săi în apele adânci ale lacului, potrivit AFP.

Cel mai mare rezervor de apă din America, Lake Mead, furnizează apă potabilă pentru 20 de milioane de oameni într-o zonă care se întinde de la Las Vegas la Los Angeles. Nivelul său a început să scadă în 2000, iar situația se înrăutățește odată cu seceta tot mai frecvente și schimbările climatice. Nivelul său actual este cel mai scăzut din 1937.

Citeşte şi Seceta cruntă din Brașov a transformat Muntele Tâmpa într-un peisaj de toamnă. Explicația specialiștilor. Ce se întâmplă cu copacii