PROGNOZA METEO pe trei zile. După caniculă vin ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii, dar şi precipitaţii.

10 aug. 2016, 13:51
PROGNOZA METEO pe trei zile. După caniculă vin ploi şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO. Joi, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăşi 30…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala, în cursul zilei în vestul, centrul și nordul țării, iar noaptea, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, local în centrul ţării şi în zona de munte, în special a Carpaţilor Orientali. Valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni răcoroasă pentru această perioadă, în timp ce în sud și sud-est se va menține călduroasă, local caniculară în orele amiezei, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…19 grade în vestul şi nord-vestul teritoriului şi 35…36 de grade şi izolat 37 de grade în sudul și estul Munteniei, sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei.

În Bucureşti, pe parcursul zilei, în condiţiile cerului variabil, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic accentuat. Spre seară şi noaptea, vremea va deveni instabilă, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 36 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Vineri, vremea va deveni răcoroasă şi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales în cursul zilei, în regiunile estice şi parţial în cele centrale şi sudice unde, local vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, iar în prima jumătate a intervalului şi în Bărăgan, sudul Olteniei, Moldova și la munte, cu viteze ce vor depăși temporar 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în estul Transilvaniei și în Maramureş şi 27 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere accentuată față de ziua precedentă, astfel că vremea va deveni răcoroasă pentru această dată. Cerul va avea înnorări mai ales în cursul zilei, când temporar va mai ploua și vor fi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Sâmbătă, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, în prima parte a zilei la munte și în sudul teritoriului, iar noaptea în nord-est, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice, sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 în zona subcarpatică şi în depresiuni și 27 de grade în Oltenia.

În Bucureşti, vremea se va menține răcoroasă pentru această dată, deşi valorile termice diurne vor marca o creştere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Începând de duminică, vremea se încălzeşte, astfel că în primele zile ale săptămânii viitoare vom ajunge să vorbim despre valori termice apropiate de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată, la început în jumătatea de nord a teritoriului, apoi și în est și sud-est, dar acestea nu vor fi pe spatii extinse si nici foarte importante cantitativ. Poate doar pe la munte să se strângă cantităţi de apă mai importante, unde ploile vor acoperi suprafeţe ceva mai extinse faţă de restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ de instabilitate atmosferică, caniculă şi disconfort termic