PROGNOZA METEO pe trei zile: Frigul se mai înmoaie puţin, dar vântul continuă să bată cu putere

PROGNOZA METEO. Ninsorile îşi vor mai face apariţia în weekend, slab cantitativ, iar gerul se va mai înmuia, vremea fiind aproape perfectă pentru cei care au ales să meargă în staţiunile montane. De asemenea, meteorologii anunţă că vântul va bate cu putere, pe alocuri.

RomaniaTV.net
31 ian. 2014, 16:12
PROGNOZA METEO pe trei zile: Frigul se mai înmoaie puţin, dar vântul continuă să bată cu putere

Sâmbătă, deşi temperatura aerului creşte puţin, tot rece rămâne vremea pentru prima zi de februarie. Dimineaţa pe alocuri va fi ceaţă cu chiciură, iar la amiază nu se depăşesc minus 10…minus 9 grade în nordul Moldovei, însă în Dealurile de Vest se ating 5…6 grade peste limita de îngheţ. Iar ca aspect, doar în est şi sud încă sunt nori insistenţi ce lasă local ninsori slabe, în timp ce în regiunile intracarpatice soarele este mai generos şi precipitaţiile lipsesc. Vântul continuă să fie agitat în sud-vestul şi nord-estul ţării, la munte de asemenea, şi doar pe alocuri mai are răbufniri nervoase în celelalte regiuni.

În Bucureşti, sâmbătă, gerul se înmmoaie peste zi, la amiază vor fi aproximativ minus 4 grade în termometre, dar încă sunt înnorări şi trecător mai ninge slab. Iar vântul nu se domoleşte complet, vom simţi mai frig decât arată, de fapt, termometrele.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei luni

Duminică, în sudul, estul şi centrul ţării rămâne vreme rece, local geroasă dimineaţa în Moldova şi Transilvania. Până la prânz însă temperaturile cresc spre minus 6 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni, iar în Maramureş şi Dealurile de Vest se ating valori mult mai plăcute, de 6…7 grade. Iar soarele este în continuare scump la vedere în sud-vestul, sudul şi estul ţării, unde predomină norii şi local încă ninge slab. În rest, precipitaţiile lipsesc, iar ziua este mult mai însorită.

În Capitală şi duminică tot rece rămâne vreme, maxima zilei va fi de minus 1 grad, norii persistă şi trecător mai ninge slab, iar vântul suflă agitat şi amplifică frigul.

Frigul CUMPLIT a ÎNGHEŢAT România. Cele mai scăzute temperaturi din ultimii 52 de ani, la sfârşit de ianuarie

Luni vremea rămâne rece în regiunile extracarpatice şi parţial în centrul ţării, dar în rest este chiar uşor mai caldă decât ar fi normal. Dovadă sunt şi maximele zilei, de la minus 7 grade în depresiuni până la 9 în Maramureş şi Dealurile de Vest. Ziua se anunţă destul de frumoasă, soarele predomină şi doar prin sudul şi sud-estul ţării rătăcesc nori ce lasă izolat câteva ninsori slabe. Vântul continuă să fie mai alert în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, nordul Moldovei şi zona de munte, dar mai ales în sudul Banatului şi pe crestele montane înalte.

Şi luni este vreme rece în Bucureşti, ziua mai sunt intensificări trecătoare de vânt, iar peste zi încă sunt posibile fulguieli trecătoare. La amiaza nu vor fi mai mult de -2…-1 grad.

Marţi tot în sud şi est va fi mai frig, în rest vorbim de temperaturi apropiate de cele normale la început de februarie. Vor fi maxime la amiaza între -8 grade în depresiuni şi 7 grade în vest şi nord-vest. Soarele devine tot mai prezent şi numai prin sudul şi estul ţării persistă nori ce izolat mai scutură câţiva fulgi de zăpadă. Cu vânt mai alert doar în sudul Banatului şi la munte. Şi meteorologii spun că în următoarele zile temperaturile cresc treptat şi spre sfârşitul săptămânii devin cele potrivite pentru data din calendar în sudul, estul şi centrul ţării, în timp ce în vest şi nord-vest vor fi chiar mai mari. Cât despre precipitaţii serioase, prea puţin probabil să mai avem parte de ele, în schimb ceaţa devine tot mai prezentă şi mai insistente în zonele joase de relief, asociată adesea cu chiciură sau fulguieli trecătoare.