PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Luna lui Cuptor începe să se arate mai blândă de săptămâna viitoare

Duminică va mai persista canicula la nivelul întregii ţări, dar de luni temeperaturile vor scădea în limitele unor valori suportabile, în jurul a 30 de grade Celsius, în general.

06 iul. 2019, 15:16
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Luna lui Cuptor începe să se arate mai blândă de săptămâna viitoare

Duminică, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în sud și sud-est, iar în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte, va fi și în general instabilă. Disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie își vor face apariția la început în vest, nord și centru, iar seara și noaptea, local și în restul teritoriului. Local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 23 de grade.

Şi la Bucureşti vremea va fi călduroasă duminică, caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Luni, vremea se va răcori și doar în sudul și sud-estul teritoriului va mai fi călduroasă. Temperaturile maxime se vor situa între 23 de grade în regiunile nordice și 33 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua în regiunile centrale, estice și sud-estice, precum și la deal și munte, iar noaptea în vest și centru, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse, cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 21 de grade.

La Bucureşti, luni, vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Marţi, vremea va fi normală termic în sud și răcoroasă în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în nord, nord-est și la munte, iar noaptea în sud-est și în sudul extrem al țării, unde pe arii restânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor situa între 20 de grade în depresiuni și 30 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade.

Marţi, la Bucureşti, vremea va fi normală termic și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.