PROGNOZA METEO pe trei zile: Ploile apar din ce în ce mai rar

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că ploile îşi vor reduce frecvenţa, iar cantităţile se vor micşora. Soare îşi va face simţita prezenţa pe cer, însă vântul va continua să "muşte" din temperaturile indicate de termometre.

07 mart. 2014, 14:20
PROGNOZA METEO pe trei zile: Ploile apar din ce în ce mai rar

PROGNOZA METEO. Sâmbătă în sudul şi sud-estul ţării, norii nu se risipesc şi local mai plouă slab, însă în celelalte regiuni soarele este tot mai prezent şi doar izolat persistă nori din care pot să cadă câţiva stropi de ploaie. La munte încă sunt precipitaţii mixte la nivel local, posibil câţiva fulgi rătăciţi să cadă şi prin Moldova, iar vântul este tot mai intens în sud-est şi pe crestele montane ziua, iar noaptea se înteţeşte şi în nord-est. Prin urmare, maximele zilei, în continuare mai mari decât normele în vestul, centrul şi nordul ţării, pornesc de la cel mult 5 grade în Dobrogea, însă ating 15 în Banat şi dealurile Crişanei.

Citeşte şi CODUL PORTOCALIU de INUNDAŢII se extinde. Sute de oameni EVACUAŢI, zeci de gospodării INUNDATE VIDEO

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Nici ziua de 8 martie nu promite soare mai generos, norii persistă şi trecător mai scutură ploi slabe. Iar vântul se arată mai sprinten aşa că nu vom resimţi prea plăcut cele 8 grade pe care le vor indică termometrele la amiază.

PROGNOZA METEO. Duminică în sudul şi estul ţării vor fi temperaturi potrivite pentru data din calendar, însă norii încă acoperă soarele din când în când şi, mai ales în prima parte a zilei, pe alocuri încă plouă slab. Iar în noaptea care urmează, izolat şi trecător, sunt posibile şi câteva lapoviţe sau ninsori, tot slabe cantitativ. În estul şi sud-estul ţării, vântul va sufla în rafale ce vor depăşi temporar 50…55 km/h, accentuând senzaţia de rece. În vest şi centru va fi mai cald decât în mod obişnuit, soarele predomină pe tot parcursul zilei, iar vântul rămâne potolit. Prin urmare, la amiaza temperaturile pornesc de la 5 grade în Moldova, însă ating a6 grade în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, va fi cer temporar noros şi trecător, dimineaţa, este posibil să mai plouă slab, iar în cursul zilei rafalele de vânt vor depăşi 50…55 km/h. Prin urmare, cele aproximativ 10 grade indicate de termometre în orele amiezii vor fi resimţite ca fiind mai puţine.

PROGNOZA METEO. Luni tot noros se anunţă cerul în sudul şi sud-estul ţării, unde, mai ales către seara şi în noaptea următoare se aşteaptă la nivel local precipitaţii slabe sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare. La munte ninge, iar vântul suflă tare pe crestele înalte, însă intensificări temporare sunt de aşteptat şi în regiunile noastre estice şi sud-estice. În restul teritoriului tot soarele ţine agenda zilei, nu se aşteaptă ploi, iar vântul nu face excese, aşa că la amiază contăm pe temperaturi de la 3 grade în Dobrogea până la 13 în Dealurile de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Luni, norii predomină şi la început de săptămână şi, cel mai probabil spre seară şi în noaptea următoare, trecător plouă şi pot să cadă şi câţiva fulgi de zăpadă. Iar pe parcursul zilei vântul încă suflă cu putere, diminuând simţitor cele 6 grade indicate de termometre, şi abia noaptea se mai domoleşte.

PROGNOZA METEO. În sud-estul ţării încă sunt înnorări şi pe alocuri mai cad câţiva stropi de ploaie, iar trecător, în orele dimineţii, mai sunt şi câteva lapoviţe şi ninsori slabe cantitativ. În celelalte regiuni, vremea este mult mai plăcută ca aspect, soarele predomină şi condiţiile pentru precipitaţii rămân extrem de reduse. Vântul continuă să sufle alert în majoritatea zonelor ţării, însă cele mai puternice rafale tot în est şi la munte sunt de aşteptat. Iar temperaturile vor fi între 4 şi 14 grade la scara întregii ţări, destul de apropiate de ceea ce ar trebui să înregistrăm la începutul celei de-a doua decade de martie. Iar pentru următoarele zilei tendinţa este ca regimul tremic să rămână apropiat de normele perioadei, iar probabilitatea pentru precipitaţii să fie tot mai redusă de la o zi la alta. În schimb, în zonele joase de relief, ceaţa dimineţilor revine în actualitate.