PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Septembrie canicular, săptămâna începe cu temperaturi de peste 35 de grade

Luni şi marţi se vor atinge din nou valori de 35-36 grade Celsius în Câmpoa Română, abia de miercuri urmând să consemnăm o uşoară scădere, până în jurul valorii de 32 grade Celsius.

RomaniaTV.net
01 sept. 2019, 13:00
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Septembrie canicular, săptămâna începe cu temperaturi de peste 35 de grade

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse caniculară în regiunile sudice. Cerul va fi variabil spre mai mult senin și doar după-amiaza și seara vor fi unele înnorări și izolat averse și descărcări electrice în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și până în jurul a 35 de grade în Câmpia Română, iar cele minime se vor situa între 6…8 grade în estul Transilvaniei și 21…23 de grade pe litoral.

La Bucureşti, luni, vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Marţi, vremea se va menține călduroasă în majoritatea zonelor țării, local caniculară la amiază în sud, exceptând nord-estul teritoriului unde valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea, la început la munte, apoi în regiunile nordice, nord-estice și parțial în cele centrale, unde vor fi averse, izolat și cu caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină. Vântul va avea unele intensificări în vest, nord-vest, est și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 36 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul extrem al Moldovei și cele mai ridicate în Câmpia Română. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 22 de grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va deveni în general moderat spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Miercuri, în ţară, temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul precedent în toată țara, astfel că vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor, exceptând Oltenia și sud-vestul Munteniei, unde se va menține călduroasă. Cerul va prezenta înnorări temporare în centrul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, unde, cu precădere în cursul zilei, local vor fi averse și descărcări electrice. În rest, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și sud-estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între 22 și 32 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19 grade pe litoral.

La Bucureşti, miercuri, valorile termice diurne vor marca o scădere față de ziua precedentă, astfel că vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei, când, trecător vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.