Prognoza meteo ANM. Vreme geroasă în toată ţara după viscol. Când se opresc ninsorile

Prognoza meteo ANM. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece, geroasă dimineața și noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime în general între -17 și -6 grade, cu valori în jurul a -20 de grade în depresiuni. Izolat se va semnala ceață, cu depunere de chiciură.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 15:42
Prognoza meteo ANM. Vreme geroasă în toată ţara după viscol. Când se opresc ninsorile

PROGNOZA METEO VINERI.

ÎN ŢARĂ: Vremea va fi rece, cu precădere în cursul nopții, când în majoritatea zonelor -dar în special nord, în centru și la munte va fi ger. Cerul va avea înnorări temporare în majoritatea regiunilor și mai ales în prima parte a intervalului vor fi precipitații în general slabe predominant sub formă de ninsoare local în centrul și sud-estul țării și izolat în rest. La munte va ninge. Izolat vor fi condiții de polei, iar local se va forma ghețuș. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu viteze mai mari în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 70 KM/H, viscolind sau spulberând zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea. 

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte zone, în special în regiunile estice și sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra
între -2 și 8 grade; minimele termice din noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -15 și -7 grade, cu valori mai mici, în jurul a -20 de grade în depresiuni și ușor mai ridicate pe litoral și în sud-vestul Olteniei.

Citeşte şi O nouă alertă meteo de NINSORI şi VISCOL în România valabilă până în weekend. ANM anunţă vreme geroasă în toată ţara

LA BUCUREŞTI: Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și mai ales după-amiaza și seara va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă de 2…5 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze de 25…40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade; minima termică a nopții de vineri spre sâmbătă va fi de -9…-7 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ.

ÎN ŢARĂ: Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece, geroasă dimineața și noaptea în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil în regiunile estice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă și cu viteze mai mici în Moldova, Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime în general între -17 și -6 grade, cu valori în jurul a -20 de grade în depresiuni. Izolat se va semnala ceață, cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi rece, geroasă noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -10…-8 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ: Vremea se va menține local geroasă dimineața. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 9 grade, iar cele minime între -9 și -1 grad, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi deosebit de rece, mai ales dimineața. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 5 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Citeşte şi Cum arată Bucureştiul după prima ninsoare. Fotografii care îţi taie răsuflarea

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ: Vremea se va încălzi față de ziua precedentă. Treptat înnorările se vor accentua și se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în zona de munte și predominant ploi în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, dar local și temporar și în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime între 0 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va încălzi față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special după orele serii, când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.