PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temparaturi caniculare în weekend. De luni, vremea se va schimba

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, temperaturile vor fi caniculare în majoritatea regiunilor, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în partea de sud-est a ţării. De duminică, valorile termice vor reveni la cele normale pentru această perioadă. 

RomaniaTV.net
30 iun. 2017, 14:43
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temparaturi caniculare în weekend. De luni, vremea se va schimba

PROGNOZA METEO LA NOAPTE

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în extremitatea vestică și de nord-vest, unde izolat, spre dimineata, vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Intensificări ale vântului vor mai fi și la munte, îndeosebi pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 24.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în sudul, estul și parțial în centrul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar maximele termice se vor situa în general între 33 și 38 de grade. În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, centrul și sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, aduca frecvent vor fi între 38 și 41 de grade, mai ridicate, spre 42…44 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități. În restul teritoriului temperaturile vor scadea și se vor situa între 23 și 32 de grade. Instabilitatea atmosferică se va accentua, mai ales spre seară și noaptea, când în nordul, centrul, nord-estul țării și la munte, vor fi înnorări temporar accentuate, vijelii, grindină, local averse torențiale și descărcări electrice. Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi peste zi și în vest și nord-vest și doar izolat în rest, în a doua parte a intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 25 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa după-amiaza, între 82 și 84 de unități şi se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, respectiv 40…41 de grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări seara şi la începutul nopţii, când se vor semnala unele intensificări ale vântului şi, posibil, descărcări electrice şi averse. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Valorile termice vor scădea în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar local disconfortul termic va mai fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai avea asadar valori usor peste pragul critic de 80 Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade. În restul teritoriului, valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele normale pentru această perioadă și se vor încadra între 26 și 32 de grade. Îndeosebi seara și noaptea, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată, cu precădere în sud-vestul, sudul, centrul și nord-estul țării, dar și la munte, unde înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritorului dar pe spații mici și la o intensitate mai redusă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

Temperatura aerului va fi în scădere, dar disconfortul termic va mai fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a se situa ușor peste pragul critic de 80 de unităţi, iar maxima termică va fi de 33…34 de grade. Spre seară, dar mai ales noaptea, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior în toate regiunile și va fi instabilă cu precădere în sudul, centrul și estul teritoriului, precum și în zonele montane. În aceste regiuni vor fi înnorări accentuate, averse local torențiale, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și fenomenele specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse și la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 29…30 de grade în vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI

Vremea se va răci și va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO DE MIERCURI PANA VINERI

Valorile termice vor fi în creștere treptată și se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Local și temporar va ploua.