PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă temperaturi de 24 de grade

Prognoza meteo. Vremea va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii martie. Temperaturile maxime se vor încadra, marţi, între 14 şi 24 de grade. Începând de miercuri, vremea se va răci treptat în toate regiunile. 

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 16:24
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă temperaturi de 24 de grade

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi temporar noros, dar numai izolat vor fi precipitații slabe -mixte în zona de munte și ploi spre dimineață în extremitatea de vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, dar local și temporar și în regiunile vestice, cu viteze în general de 45…55 km/h. Valorile de temperatură se vor situa în cea mai mare parte a țării cu mult peste cele normale la această dată, astfel că cele minime se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10…12 grade în Dealurile de Vest. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MARTI. Valorile termice, în creștere față de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii martie; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade (în medie cu 9…13 grade mai ridicate decât normele climatologice), iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. În vestul și sud-vestul țării cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii extinse, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, vor fi ploi cu caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice, iar în zona montană aferentă, la peste 1700 m altitudine, vor fi precipitații mixte. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde vor fi rafale de peste 70…80 km/h, dar local și temporar și în celelalte zone, cu precădere în regiunile vestice și în extremitatea de sud-est, cu viteze în general de 45…55 km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii martie, cu valori termice în creștere față de ziua anterioară. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În regiunile vestice și sud-vestice, vremea se va răci, cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, vor fi în continuare valori de temperatură mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii martie; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ploi în general slabe se vor semnala pe spații mici, începând din a doua parte a zilei. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și izolat vor fi însoțite de descărcări electrice. În zona montană, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, la altitudini mari, în special în Carpații Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale în general de 70…80 km/h. În celelalte zone, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în regiunile estice, dar și în partea de sud-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în Banat și în Crișana și în jurul a 20 de grade în Muntenia, Moldova și vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 1 și 9 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, cu precădere în a doua parte a intervalului, va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile de temperatură vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării; în jumătatea de vest vremea va deveni apropiată sau chiar ușor mai rece decât normalul perioadei, în schimb în restul teritoriului se va menține caldă pentru prima decadă a lunii martie. Cerul va avea înnorări, mai accentuate și în general persistente în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele estice. Local și temporar se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversă și izolat vor fi descărcări electrice. În zona montană vor fi ninsori și lapoviță. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua pe suprafețe mici la munte și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în est și în sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între -1 și 9 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Deși în scădere față de intervalul precedent, valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei. Cerul va avea înnorări și temporar în prima parte a intervalului va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale- pe parcursul zilei îndeosebi în centru, sud și est, iar noaptea la nivelul întregii țări. Cerul va avea înnorări și mai ales din orele serii la început în vest și nord-vest, apoi local în centru și pe suprafețe mici în rest temporar se vor semnala precipitații. În zonele joase de relief va ploua (ploile vor avea și caracter de aversă), iar la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în a doua parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra 9 și 16 grade, iar cele minime între 2 și 8 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de SAMBATA pana MARTI

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei, exceptând prima zi a intervalului când în jumătatea de sud-est se vor înregistra maxime cu mult peste cele normale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, în special în prima parte a intervalului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Se anunţă vreme caldă şi ploi